Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Megújuló városháza és konyha Beledben

Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája. A külső felújítás korábban is elindulhat, de a városháza fűtéskoszerűsítésére a folyamatos hivatali munka miatt lehet, hogy csak a jövő esztendőben kerül sor.

Beledben is izgatottan várták a jó hírt a beadott TOP-os pályázatokkal kapcsolatban. Február eleje óta arra számítottak, hogy az ígéretnek megfelelően kedvező elbírálásban részesül az önkormányzat több projektje.
Major Jenő nemrég értesült arról, hogy eredményesnek minősítették a városháza és a napközis konyha épületére beadott energetikai pályázatot, így megkapják a teljes, 76 millió forintot is meghaladó összeget. A felújítás magában foglalja az külső burkolati munkálatokat, a fűtéskorszerűsítést, a konyhai nyílászárók cserét, megújuló energiaként pedig mindkét épület tetőzetére napelemek kerülnek. Az iskolaidőben a napi több mint négyszáz, egyébként pedig százötven ember étkeztetésére alkalmas konyhát korábban ellátták napkollektorokkal, melyek jelentős mértékben hozzájárulnak a melegvíz-ellátáshoz.
Mivel a TOP-os pályázat nem tartalmaz teljes körű felújítást, a konyha többi részének korszerűsítését az önkormányzatnak önerőből kell finanszíroznia. Major Jenő megemlítette a vízvezetékek és a szennyvízhálózat korszerűsítését, az elszívóberendezés, a bútorzat és a belső burkolatok megújítását is. Az áprilisi testületi ülésen foglalkoztak a képviselők az újabb pályázat benyújtásával, melynek a városvezető szerint kisebb az esélye a nyerésre, hiszen korábban is próbálkoztak hasonlóval. Az ilyen jellegű projektekre tíz százaléknál is alacsonyabb a támogatási arány, de a belediek újból megpróbálják. Amennyiben elindulhat a beruházás, az idei nyári szünetre még nem terveznek vele, hanem 2018 júniusától ütemeznék a munkálatokat.

Az óvoda jelenleg nem működő északi szárnyában kialakításra kerülne egy bölcsődei csoportszoba is, de a közbeszerzési eljárások elindítása előtt jóvá kell hagyatni a tűzvédelmi tervet. Major Jenő úgy gondolja, hogy a harmadik, illetve negyedik negyedévben kezdődhetne meg az építkezés. A bölcsődei ellátás nagy segítség lenne a családoknak, hiszen az anyukáknak nem kellene két helyre vinnie a kisebb és a nagyobb gyermekeket, akik a testvér jelenlétében könnyebben megszoknák a közösséget.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek