Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megtisztítják az illegális szemétlerakókat

Az önkormányzat körültekintően jár el az illegális szemétkupacok felszámolásában, de nagyon nehéz kideríteni, hogy kik hordják oda a feleslegessé vált holmijaikat.  A munka nyilván plusz kiadással jár, és ezt a pént természetesen szeretnék az „elkövetőre” hárítani, de több hónapos kutatás után sem mindig derül fény az illető személyére.

A kapuvári illegális sze-métlerakókat a környéken élők időnként bepanaszolják az önkormányzatnak, viszont az amatőr  fényképfelvételeken azok sosem látszanak, akik a feleslegessé vált holmijuktól ilyen módon kívánnak megszabadulni. A polgármester szerint a volt Édász-kapcsolóháznál felhalmozott több száz köbméternyi szemét már meghaladja az egyszerű háztartási hulladék kategóriáját, ráadásul a mennyisége alapján sok év kellett a felgyülemléséhez. Többen javasolták, hogy esetleg be kellene kamerázni a külső városrészeket, de  Hámori György úgy véli, ez sem járható út, mert túl nagy területet kellene megfigyelni.
A kapuvári önkormányzat elszállíttatja a hulladékot, de ennek nem kis költségét a tisztességes, adófizető állampolgárok fogják megfizetni. Az ügy annál is sajnálatosabb, hogy milliós tételekről van szó, és ennyivel kevesebb pénz jut majd például az utak felújítására. Tévedés azt hinni, hogy korábban, a sajtóban megjelent cikkek hatására szállíttatták el a szemetet, hisz először megpróbálják feltérképezni az elkövetőket, ami legalább egyéves folyamat. Mindössze a véletle-nek egybeesése, hogy a szemét elszállítása a sajtóban mejelent írások után indult meg – hangzott az interjúban.
– Annyiszor felhívom az emberek figyelmét, hogy vigyázzunk értékeinkre. és ne csak mi örüljünk a szépnek, hanem a gyerekeink is – mondta a város vezetője, aki sajnálattal tapasztalja: a helyiek nem érzik igazán magukénak a parkokat, különben nem hagynák, hogy letapossák a virágokat. ©MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 05. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.