Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megszépült környezet várja a kapuvári vasútállomásra érkező utasokat

Hivatalosan is átadták az utasforgalomnak a felújított állomásépületet Kapuváron. Az épület kívül-belül megújult: megtörtént a külső szigetelés és festés, térkövezés, új burkolatot kapott a váróterem, új vizesblokk várja az utasokat.

További jelentős változás, hogy a kapuvári vasútállomás mellett teljesen új parkoló készült, amely az eddigi 50 helyett 67 gépjármű számára biztosít parkolási lehetőséget. A munkálatok során megoldották a terület vízelvezetését, emellett új buszmegállót is létesítettek.

A GYSEV Zrt. tavaly kezdte el az állomás teljes felújítását. Megújult, intelligens váróterem füstérzékelővel és kamera rendszerrel, új vizesblokk, burkolatok, homlokzati szigetelés és festés várja mostantól a Kapuvárra érkező, vagy innen induló utasokat. Szintén megújult az állomásépület melletti áruraktár homlokzata, az épület előtt található korábbi széntárolót pedig elbontották. Új csatorna és lefolyó rendszert építettek be, valamint a peron felőli előtető is megújult.

A korábbi, mintegy 50 férőhelyes parkoló helyén teljesen új létesítmény készült: az új parkoló aszfaltozott felületen 67 autó számára biztosít parkolási lehetőséget 2 helyet a mozgáskorlátozottak részére alakítottak ki. A közlekedési utak egyirányúsítása után egyszerűbb és biztonságosabb lett a parkoló használata.

Szintén fontos eleme a fejlesztésnek az új buszmegálló létesítése, amely egyidejűleg 2 busz beállására alkalmas, a gyalogosok pedig térköves járdán közlekedhetnek a kapuvári állomásnál. A burkolt felületek felújításával együtt a terület csapadékvíz-elvezető rendszerét is kiépítették – olvasható a GYSEV Zrt. sajtóközleményében.

Az állomásépület felújítási munkálatainak jelentős részét a GYSEV Zrt. saját munkatársai végezték el, a parkolót külsős vállalkozó készítette.

– Magyarország vasútbarát kormánya 2010 óta jelentős erőforrásokat mozgósítva javítja a tiszta és energiahatékony közlekedési mód versenyképességét. A kötött pályás kínálat minőségét az infrastruktúra és járműállomány állapota mellett alapvetően befolyásolja az állomásoké is. A GYSEV a vasút jeles hagyományaihoz méltó módon viseli gondját a rábízott vonalaknak. Az összesen 112 millió forintból megvalósított fejlesztések komfortosabban használhatóvá és szerethetőbbé tették a naponta 46 személyvonatot fogadó kapuvári állomást – mondta az átadási ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.
– Tavaly adhattuk át a közeli Fertőszentmiklós megújult állomásépületét, most pedig Kapuváron készült el az állomás és az azt kiszolgáló létesítmények teljes felújítása, átalakítása. Mostantól ezen az állomásunkon is minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani utasainknak, szép váróterem, sok autó befogadására alkalmas parkoló, fedett kerékpártároló várja a Kapuvárról indulókat, illetve ide érkezőket. Bízunk abban, hogy ezek a minőségi szolgáltatások is hozzájárulnak ahhoz, hogy ismét növekedésnek induljanak az utasszámaink ebben a térségben is – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

– Egyáltalán nem mindegy, hogy a hozzánk vonattal érkező látogató, akár átutazó milyen benyomást szerez a városról – fogalmazott Tóth Imre, aki a kapuvári vasútállomás két fontos történelmi vonatkozásáról is beszélt: Az egyik az 1944 júniusában bevagonírozott, és az állomásról deportált rábaközi zsidók tömegéről, a másik pedig az 1956. november 4-e után a Kapuváron keresztül menekülő több tízezer magyar honfitársunkról szól.
A város alpolgármestere az ünnepség végén gratulált a példaértékű beruházáshoz.

Beküldés dátuma: 2021. 11. 08.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés