Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megszépül az óvoda Beleden

A több mint 70 millió forintos projekt magában foglalja a külső szigetelést, a nyílászárók korszerűsítését, a födém árnyékolását, és a napkollektoros melegvíz-szolgáltatást. Mivel elég méretes épületről van szó, legalább 90 ajtót és ablakot érint a csere - jegyezte meg a polgármester. A támogatási szerződés megkötését követően kiírják a közbeszerzési eljárást, és abban bíznak, hogy egyfordulósra sikerül, valamint  hamar eldől a kivitelező is. Ha minden a tervek szerint halad, akkor idén nyáron nekilátnak a munkának, és szeptembertől már a felújított épületbe jöhetnek a gyerekek.
Beleden már 1933-ban működött óvoda egy családi házban, majd 1947-ben készült el a mostani intézmény északi szárnya. Az azóta kibővült óvodaépületben szeretnék hasznosítani a funkcióját vesztett helyiségeket, régi konyhát, tálalót, valamint tervbe vették az épületgépészeti berendezések felújítását is. A belső korszerűsítésre kb.egy év múlva kerülhet sor - tette hozzá a város vezetője. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központ berkein belül üzemelő művelődési ház tetőszigetelésére is sort kerítenek, valamint számítanak az új Széchenyi-terv KEOP-pályázatára, melyen ha nyernek, akkor a konyha melegvíz-ellátását szintén napkollektorokkal oldanák meg. A beledi vörös téglával kirakott sportcsarnok külső megjelenésén nem akarnak változtatni, de ettől függetlenül ráférne a felújítás. Beled polgármestere ismerve a költségvetés tervezetét, nem aggódik a település jövőjéért, mert úgy tűnik, idén sem kell hitelhez folyamodniuk.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.