Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megszépül az óvoda Beleden

A több mint 70 millió forintos projekt magában foglalja a külső szigetelést, a nyílászárók korszerűsítését, a födém árnyékolását, és a napkollektoros melegvíz-szolgáltatást. Mivel elég méretes épületről van szó, legalább 90 ajtót és ablakot érint a csere - jegyezte meg a polgármester. A támogatási szerződés megkötését követően kiírják a közbeszerzési eljárást, és abban bíznak, hogy egyfordulósra sikerül, valamint  hamar eldől a kivitelező is. Ha minden a tervek szerint halad, akkor idén nyáron nekilátnak a munkának, és szeptembertől már a felújított épületbe jöhetnek a gyerekek.
Beleden már 1933-ban működött óvoda egy családi házban, majd 1947-ben készült el a mostani intézmény északi szárnya. Az azóta kibővült óvodaépületben szeretnék hasznosítani a funkcióját vesztett helyiségeket, régi konyhát, tálalót, valamint tervbe vették az épületgépészeti berendezések felújítását is. A belső korszerűsítésre kb.egy év múlva kerülhet sor - tette hozzá a város vezetője. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központ berkein belül üzemelő művelődési ház tetőszigetelésére is sort kerítenek, valamint számítanak az új Széchenyi-terv KEOP-pályázatára, melyen ha nyernek, akkor a konyha melegvíz-ellátását szintén napkollektorokkal oldanák meg. A beledi vörös téglával kirakott sportcsarnok külső megjelenésén nem akarnak változtatni, de ettől függetlenül ráférne a felújítás. Beled polgármestere ismerve a költségvetés tervezetét, nem aggódik a település jövőjéért, mert úgy tűnik, idén sem kell hitelhez folyamodniuk.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.