Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megmozgatja az emberek fantáziáját

– Szerettük volna, ha a Nyugat-magyarországi Egyetem által művelt valamennyi tudományterületről jöjjenek oktatók, s közülük is a legjobbak – fogalmazott az intézetigazgató, aki Nils Holgerson nyomában címet adta a vadludak és más vízimadarak szokásairól, illetve a fajcsoport vadászatáról, a természetvédelmi rendszerbe való beillesztéséről szóló bemutatójának. A professzor által vezetett, több mint húsz éve működő kutatócsoport jelentős szerepet vállalt a kérdéskör még alaposabb megismeréséhez. A kapuvári előadássorozat témái minden alkalommal megmozgatták az emberek fantáziáját, és még nincs vége, mert május elején is lesz egy összejövetel. Azt nyilván figyelembe kell venni, hogy a jó idő kezdete óta egyre több kinti elfoglaltsága van a lakosságnak, de akkor sem lehet panasz az aktivitásra. A Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron egyaránt megrendezett sorozat nem iskolarendszerű előadásait főleg a nyugdíjas korosztály látogatja, ami megint nem meglepő, mert ők érnek rá a legjobban. Kapuváron viszont nem szűkítették le ennyire az adott korcsoportra, hisz szabadegyetemként hirdették, és nagy örömükre fiatalok is megjelentek az eddigi  programokon. A Nyugat-magyarországi Egyetem különböző településeken működő karai, illetve az ott kínált képzési formák benne vannak az emberek köztudatába

Dr. Faragó Sándor jól ismeri a non-formális tanulási formákat, hiszen tagja a TIT országos elnökségének, illetve ellátja a soproni TIT (Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat) elnöki teendőit is. Annak ellenére, hogy az „égi csatornákon” keresztül szerezzük be az információk jelentős részét, mégis nagy különbség van a tévénézés és az egyidőben több embernek tartott, helyhez között ismeretszerzés között, mert utóbbi személyes kapcsolatokra épül. A tudósok saját kutatásaikat, és az azokból leszűrt tapasztalatokat még érdekesebbé tehetik személyes kisugárzásukkal. A visszakérdezés lehetősége adott az előadásokon, sőt, eltérő véleményüket is megfogalmazhatják a hallgatók.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.