Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megmozgatja az emberek fantáziáját

– Szerettük volna, ha a Nyugat-magyarországi Egyetem által művelt valamennyi tudományterületről jöjjenek oktatók, s közülük is a legjobbak – fogalmazott az intézetigazgató, aki Nils Holgerson nyomában címet adta a vadludak és más vízimadarak szokásairól, illetve a fajcsoport vadászatáról, a természetvédelmi rendszerbe való beillesztéséről szóló bemutatójának. A professzor által vezetett, több mint húsz éve működő kutatócsoport jelentős szerepet vállalt a kérdéskör még alaposabb megismeréséhez. A kapuvári előadássorozat témái minden alkalommal megmozgatták az emberek fantáziáját, és még nincs vége, mert május elején is lesz egy összejövetel. Azt nyilván figyelembe kell venni, hogy a jó idő kezdete óta egyre több kinti elfoglaltsága van a lakosságnak, de akkor sem lehet panasz az aktivitásra. A Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron egyaránt megrendezett sorozat nem iskolarendszerű előadásait főleg a nyugdíjas korosztály látogatja, ami megint nem meglepő, mert ők érnek rá a legjobban. Kapuváron viszont nem szűkítették le ennyire az adott korcsoportra, hisz szabadegyetemként hirdették, és nagy örömükre fiatalok is megjelentek az eddigi  programokon. A Nyugat-magyarországi Egyetem különböző településeken működő karai, illetve az ott kínált képzési formák benne vannak az emberek köztudatába

Dr. Faragó Sándor jól ismeri a non-formális tanulási formákat, hiszen tagja a TIT országos elnökségének, illetve ellátja a soproni TIT (Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat) elnöki teendőit is. Annak ellenére, hogy az „égi csatornákon” keresztül szerezzük be az információk jelentős részét, mégis nagy különbség van a tévénézés és az egyidőben több embernek tartott, helyhez között ismeretszerzés között, mert utóbbi személyes kapcsolatokra épül. A tudósok saját kutatásaikat, és az azokból leszűrt tapasztalatokat még érdekesebbé tehetik személyes kisugárzásukkal. A visszakérdezés lehetősége adott az előadásokon, sőt, eltérő véleményüket is megfogalmazhatják a hallgatók.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.