Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megmozgatja az emberek fantáziáját

– Szerettük volna, ha a Nyugat-magyarországi Egyetem által művelt valamennyi tudományterületről jöjjenek oktatók, s közülük is a legjobbak – fogalmazott az intézetigazgató, aki Nils Holgerson nyomában címet adta a vadludak és más vízimadarak szokásairól, illetve a fajcsoport vadászatáról, a természetvédelmi rendszerbe való beillesztéséről szóló bemutatójának. A professzor által vezetett, több mint húsz éve működő kutatócsoport jelentős szerepet vállalt a kérdéskör még alaposabb megismeréséhez. A kapuvári előadássorozat témái minden alkalommal megmozgatták az emberek fantáziáját, és még nincs vége, mert május elején is lesz egy összejövetel. Azt nyilván figyelembe kell venni, hogy a jó idő kezdete óta egyre több kinti elfoglaltsága van a lakosságnak, de akkor sem lehet panasz az aktivitásra. A Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron egyaránt megrendezett sorozat nem iskolarendszerű előadásait főleg a nyugdíjas korosztály látogatja, ami megint nem meglepő, mert ők érnek rá a legjobban. Kapuváron viszont nem szűkítették le ennyire az adott korcsoportra, hisz szabadegyetemként hirdették, és nagy örömükre fiatalok is megjelentek az eddigi  programokon. A Nyugat-magyarországi Egyetem különböző településeken működő karai, illetve az ott kínált képzési formák benne vannak az emberek köztudatába

Dr. Faragó Sándor jól ismeri a non-formális tanulási formákat, hiszen tagja a TIT országos elnökségének, illetve ellátja a soproni TIT (Soproni Tudós Ismeretterjesztő Társulat) elnöki teendőit is. Annak ellenére, hogy az „égi csatornákon” keresztül szerezzük be az információk jelentős részét, mégis nagy különbség van a tévénézés és az egyidőben több embernek tartott, helyhez között ismeretszerzés között, mert utóbbi személyes kapcsolatokra épül. A tudósok saját kutatásaikat, és az azokból leszűrt tapasztalatokat még érdekesebbé tehetik személyes kisugárzásukkal. A visszakérdezés lehetősége adott az előadásokon, sőt, eltérő véleményüket is megfogalmazhatják a hallgatók.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.