Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megkezdték munkájukat a katasztrófavédelmi megbízottak

Az új katasztrófavédelmi rendszer 2012. április 1-jei bevezetése óta a polgári védelmi feladatokat – a kapuvári kirendeltség felügyelőjének irányításával –, a csornai hivatásos tűzoltóság parancsnokhelyettese, illetve kiemelt főelőadója, továbbá az őrsparancsnok és a referens biztosította. A 2013. január 1-jei,  szintén új közigazgatási rendszer kialakításával létrejöttek a járások, s ennek következtében kinevezték a katasztrófavédelmi megbízottakat is. Csornán Nagy Sándor zászlóst, Kapuváron pedig Horváth Tamás hadnagyot érte a megtiszteltetés – mondta Rácz Imre tűzoltó alezredes. A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője összefoglalta a tűzoltók feladatait:  a katasztrófavédelem képviselete azt jelenti, hogy a kirendeltség területén ők foglalkoznak a tűzvédelmi, a hatósági, a polgári védelmi és iparbiztonsági teendőkkel.
Nagy Sándor korábban, vagyis 2003 és 2008 között a honvédségnél teljesített szolgálatot, majd átkerült a csornai hivatásos önkormányzati tűzoltósághoz, 2012 áprilisától pedig polgári védelmi referensi beosztást kapott. A tűzoltó zászlóst idén év elején nevezték ki a kapuvári kirendeltség katasztrófavédelmi megbízottjának, feladatait a csornai őrs területén látja el. A fiatalember a mindennapos beavatkozások, tűzoltások és műszaki mentések mellett  részt vett a Bőny térségében kialakult árvízhelyzet mentési, valamint a 2010 októberi vörösiszap katasztrófa kárelhárítási munkálataiban.
Horváth Tamás a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen teljesít szolgálatot. A tanárképző főiskola befejezése után, 2008 augusztusában került a csornai hivatásos állományba, ahol beosztott tűzoltóként tevékenykedett, tavaly áprilisban pedig polgári védelmi referensi kinevezést kapott. A katasztrófavédelmi megbízott azért nem eredeti végzettségének megfelelő szakmát választott, mert mindig tetszett neki az emberek megsegítése.  Előtte szóló kollégájához hasonlóan ő is részt vett az ajkai katasztrófa, valamint a bőnyi árvíz kárelhárítási munkáiban
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.