Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Megkezdődik az éjszakai hálózatöblítés

A Pannon-Víz Kapuvári Üzemmérnökségének vezetője szerint a jó szakembert mindenhol elismerik. Molnár Rita a televíziós riportban azt is elmondta, hogy némi kellemetlenséggel jár a Berg Gusztáv Szakiskolában tanulóknak az udvaron végzett munka, de eredeti formájában állítanak helyre mindent, sőt talán még szebb is lesz, mint amilyen volt.

A Pannon-Víz Zrt. Kapuvári Üzemmérnökségének vezetője örül annak, hogy a Magyar Víziközmű Szövetség javaslatukra odaítélte az emlékérmet az aktív szakmai múlttal rendelkező Bognár Lajosnak, aki a fürdőüzemeltetésnél dolgozott, majd az ivóvízhálózat-fektetési és -szerelési munkálatokkal és a hibaelhárítással foglalkozott, jelenleg pedig raktárkezelői feladatokat lát el. A hálózatszerelő negyven éve dolgozik a Pannon-Víznél, de még ma is fogékony az új dolgokra, amivel megkönnyíti maga és kollégái munkáját, felettese pedig nap mint nap számíthat magabiztos szaktudására.
– Nagyon büszkék vagyunk rá és örülünk, hogy kapuvári szakember kapta meg az idei évben ezt a kitüntetést, ami országosan is rangos elismerésnek számít, hiszen hazánkban évente harminc ember kaphatja meg – így reagált Molnár Rita.
Molnár Rita ezt követően a tavaszi „vizes” teendőkről beszélt. A Pannon-Víz munkatársai a napokban megkezdték az ivóvízhálózat mosatást. Hogy ez minél kisebb kényelmetlenséggel járjon a lakosság számára, időben értesítik az adott településen élő fogyasztókat. Szintén ezekben a hónapokban hajtják végre a mérőórák cseréjét, ami az ivóvízhálózatokon nem szokott különösebb problémát okozni. Ellenben a magas talajvíz miatt meggyűlt a bajuk a Berg iskolánál keletkezett csőtöréssel, de a jövő hónap végére a terület – a bejárók, a betonburkolatok és parkosítás – helyreállításával együtt szeretnék befejezni a hibaelhárítást. A gondot az okozta, hogy a gravitációs vezetéket nagyon mélyen helyezték el a ’70-es, ’80-as években, ráadásul azóta a gázvezeték és a híradástechnikai kábel is fölé került.
– Egyeztetve a társközművek szakembereivel, az a megállapodás született, hogy a régi nyomvonalon nem lehet újraépíteni, ezért másikat kellett kijelölni – fogalmazott az üzemmérnökség vezető, majd köszönetet mondott az önkormányzatnak és az iskolának, mert engedélyezték, hogy az intézmény udvarán keresztül vezessék el a gravitációs vezetéket. A szerződés szerint április 30-ig kell befejezni a munkálatokat, de a Pannon-Víz szakemberei már a hónap közepén szeretnének kivonulni a területről.

Beküldés dátuma: 2019. 04. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek