Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Megfelelő tempóban halad a kivitelezés

Televíziónk az idén áprilisban kezdődött, és várhatóan december végén befejeződő projekt minden fontosabb „állomásáról” tudósítja az érdeklődőket. A munkálatok legelején volt némi csúszás, mert a kivitelező cég megpróbálta teljesíteni az önkormányzat azon kérését, hogy lehetőleg helyi cégek kapják az alvállalkozói megbízásokat. Kapuvári illetőségű vállalkozás végezte a városháza körüli csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését, valamint az épületek teljes nyílászáró-cseréjét – foglalta össze az eddigi eredményeket Hámori György. A polgármester megköszönte a kapuváriak türelmét, mivel kénytelenek elviselni a városközpont teljes lezárását. Milyen látvánnyal találkoznak mostanság a helyiek? Folyamatban van a művelődési központ belső korszerűsítése, és lassan befejeződik az épület nyílászárócseréje. Az utólagos falszigetelésen átesett városházán a kémények javításával párhuzamosan kicserélik a teljes tetőszerkezetet. Ahhoz, hogy a munkálatok az elvárt tempóban haladjanak, a hivatal munkatársai hétvégi ügyeletet vállaltak, de szívesen tették, mert már látják az eredményét. A kivitelező a környező parkokban a közművekkel kapcsolatos föld alatti műveletekkel van félbe: az öntöző és csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése remélhetőleg megoldja a korábbi nagy esőzések hatására kialakult problémát, és még használhatóbbak, valamint esztétikusabbak lesznek a közterek. A polgármesteri hivatal előtti várárokban annyi módosítást hajtottak végre, hogy az eredetileg az északi oldalra tervezett zenepavilon helyett inkább szabadtéri színpadot  építenek, ami még jobban szolgálja a rendezvényeket. Az épület előtti fák kivágásával kapcsolatban megoszlanak a vélemények: van, akik szerint még többet kellett volna eltávolítani, míg mások úgy gondolják, több zöld növényre lenne szükség. A polgármester arra tett ígéretet, hogy a kivágott fák helyére újakat ültetnek, s csak az után folytatják a ritkítást, ha már a frissebbek megnőttek. A Fő téri parkban szintén kiépítik a öntözőrendszert, valamint megkezdték a szökőkút medencéjének kialakítását. A város karácsonyfáját és a mögötte lévő tiszafát csak annyira nyírták fel, hogy ne akadályozzák a felújítást. A Szent Anna-templomra újabb szigetelőanyag került fel, megakadályozva ezzel a rendbe hozott homlokzat későbbi károsodását.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.