Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Még nincs influenzajárvány, de jobb óvatosnak lenni

Az őszi időszakban megnövekedhet a légúti megbetegedések száma, amelyeket öt baktériumtörzs 175 faja idézheti elő, az influenzát viszont egyértelműen vírus okozza. Kapuváron és környékén eddig nem tapasztaltak kiemelkedően magas megbetegedést. Dr. Hoffer Imre a kisebb megfázások és az influenza megelőzéséhez mindenképpen ajánlja a személyi higiénés szabályok betartását, de utóbbi esetében a védőoltást is igénybe lehet venni. A kiemelt csoportba azok tartoznak, akik ingyen kapják a vakcinát, a többiek viszont a patikában vásárolhatják meg az oltóanyagot. Az országos szakmai állásfoglalás szerint a kismamáknak a terhesség hetétől függetlenül térítésmentesen jár a védőoltás. Újdonság, hogy akik a téli-tavaszi hónapokban még csak tervezik a fogantatást, szintén bekerültek a javallott körbe.
A kapuvári háziorvos a hivatalos rendelési idő után adja be az injekciót, hogy a vélhetően egészséges emberek ne találkozzanak a betegekkel. A következő tanácsokat mindenkinek érdemes megfogadni: A vitamindús táplálkozásra kell helyezni a hangsúlyt, különösen a magas C-vitamin tartalmú zöldségekre-gyümölcsökre. Mossunk gyakrabban kezet, de nem elég a hideg vízzel való tisztálkodás, hanem a szappant melegen öblítsük le a végtagokról. A köhögő ember ügyeljen arra, hogy legyen a keze ügyében zsebkendő, amelytől a legrövidebb idő alatt meg kell szabadulni, de ha nincs a közelben szemeteszsák, megteszi a nejlonzacskó. A lényeg, hogy biztonságosan távolítsuk el a szennyezett papírból vagy textilből készült “segédeszközt”.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.