Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán. A gyerekeket és a felnőtteket is beleértve közel négyszáz adagra főznek általában.

Mivel a konyhán eddig is fontos volt a higiénia, a dolgozók hozzászoktak a gyakori fertőtlenítéshez, a járványhelyzet idején pedig még körültekintőbben járnak el. Az éthordóval érkezők nem léphetnek be beledi konyha étkezőjébe, ezért az ajtónál veszik el tőlük az ebéd szállítására alkalmas edényzetet, amit étellel megrakva kapnak vissza a konyhai dolgozóktól. Számukra mindegy, hogy a lakosság miben viszi haza az ételt, csak jól zárható legyen.

Kovács Ottó elmondta, hogy korábban is rendszeresen fertőtlenítették a tányérokat és az evőeszközöket, ezért ilyen szempontból nem jelent nagy változást a pandémia, hiszen szigorú előírások szerint végezték feladataikat.

A gyerekek csak kézfertőtlenítés után, osztályonként mehetnek ebédelni, addig a többiek kint várakoznak. Az asztalok fertőtlenítését követően foglalhatja el helyét a következő csoport.

Ősszel talán még több vitaminra van szüksége a gyerekeknek, ezért a menü összeállításakor ezt is figyelembe veszik, így szinte naponta friss gyümölcs kerül az asztalokra, ami a mostani árak mellett nem is olyan egyszerű – jegyezte meg a szakács.

Beküldés dátuma: 2020. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek