Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Már nem a Margit Kórház léte a kérdés, hanem a hogyan tovább

A Margit Kórház igazgatója a küldetés kettős céljáról beszélt: Szerették volna feljebb srófolni a helyi kórház állami finanszírozását, mert a jelenlegi formában ennyi pénzzel nem üzemeltethető tovább. A látogatás másik oka pedig, hogy megismerjék a minisztérium elképzeléseit az intézmény struktúrájára vonatkozóan. - A kórház adósságállománya az elmúlt évben nem növekedett - mondta a főorvos. Az ennek hátterében álló központi segítség fejében viszont Csornának kötelezettségeket kell vállalnia: aktívan közreműködik a felsőbb szerv által javasolt szerkezetátalakításban. A fekvőbetegek felvételére alkalmas osztályok mátrix rendszerben működnek: A 74 ággyal üzemelő belgyógyászaton fogadják a neurológiai ellátást igénylő pácienseket, valamint itt oldják meg a korábbi kormányzati döntés miatt megszüntetett tüdőgyógyászati  gondozást. A másik aktív ellátóegység a szülészet-nőgyógyászattal kiegészült sebészet. A szívinfarktus gyanúval, illetve koszorúér tágításra felvett betegeket Győrbe irányítják. Dr. Winiczai Zoltán kifejtette: nem gondolkodnak a járóbeteg ellátás bővítésében, inkább a meglévőket erősítenék meg. Ha a szakrendelők méltó körülmények között működnének, kiválthatnák a fekvőbeteg-ellátás egy részét, továbbá a Semmelweis-tervben szintén prioritást élvez a prevenció.
A Margit Kórház igazgatója budapesti látogatása alkalmával ismertette pályázatának részleteit dr. Szócska Miklóssal, aki modellértékűnek jellemezte a csornai elképzelést, különös tekintettel a kór megelőzésében és a betegutak kialakításában. Miről volt még szó a fővárosi megbeszélésen? Szinte biztos, hogy marad a belgyógyászat, a sebészet viszont átalakulhat egynapos ellátási formára, a szülészet-nőgyógyászattal kapcsolatban még nem foglaltak állást. Örömmel vette az államtitkár a sürgősségi ambulancia megnyitásának ötletét, mert ha létrejönne ez  az egység, akkor hamarabb szakellátásban részesülhetnének a betegek.
Dr. Winiczai Zoltán úgy véli, ma már nem a Margit Kórház léte a kérdés, hanem, hogy milyen formában folytathatja működését. Maga részéről február hónapban többfordulós regionális tárgyalássorozatra számít, amelyen megvitatják a megyei egészségügyi feladatmegosztást, s ezen belül a csornai intézmény szerepét.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.