Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

Egy évvel az innovációs centrum létrehozása után jelentős mérföldkőhöz érkezett a Laurastar Services Kft.: letették a csúcsminőségű vasalórendszerek gyártójaként ismert anyacég új, 4800 négyzetméteres csarnokának alapkövét Kapuváron, az Ipartelepi úton.
A nemzetközi színtéren hírnevet szerző svájci családi vállalkozás 2007-ben telepedett le Kapuváron. Jean Monney elkötelezett hazánk, illetve a régió iránt. A gyár fejlesztései nemcsak térbeli növekedést jelentenek a Rábaközben, hanem újabb munkalehetőséget sok-sok embernek. A Laurastar elnöke megköszönte a magyar állam, a helyi, valamint régiós hivatalok és szervek, valamint Kapuvár polgármesterének támogató hozzáállását, mellyel segítették az új beruházás megindítását. A mostani projekt nem jöhetne létre a magyarországi menedzsment és a dolgozók kiváló munkája nélkül – hangsúlyozta Jean Monney.
Jelenleg 50-en dolgoznak a Laurastar kapuvári üzemében, de az optimista előrejelzések szerint 2020-tól már 110 foglalkoztatottal számolhatnak.
Tóth Tihamér szervizvezető maga és munkatársai nevében kijelentette: igyekeznek a beléjük vetett bizalmat a jövőben is megszolgálni.
A Laurastar kapuvári szervizüzemének tavaly októberi elindításakor is jó benyomást szerzett az itteni munkakörülményekről és fejlesztésekről Peter Burkhard. Svájc magyarországi nagykövete szerint nem elhanyagolható szempont a megfelelő személyzet megtalálása, ami egyre nagyobb kihívást jelent világszerte, de Kapuváron sikerült túllépni ezen az akadályon. A magyarországi termelőcégek sikerességének titka a hozzáadott értékben és a produktivitásban rejlik. Mivel a szervizüzemhez hamarosan gyártókapacitás is csatlakozni fog, mindét előny kamatoztatható lesz.
A kapuváriak büszkék arra, hogy a prémiumkategóriás vasalókat gyártó és forgalmazó cégcsoport európai kapacitásának bővítéséhez az ő településüket választotta. A Laurastar több mint egy évtizedes itteni jelenléte valóságos sikertörténet – fogalmazott Hámori György. A polgármester az előzetesen kiérdemelt, majd az időközben megszolgált bizalom jelentőségét hangsúlyozta. – Mi azon leszünk, hogy a Laurastar tervei, elvárásai megvalósulhassanak a városban, és továbbra is azt kívánom, érezzék jól magukat Kapuváron.
A tervek szerint jövő év közepére elkészül a gyárépület, ahol új gépek előállításával fogják kiegészíteni az eddig meglévő szervizfeladatokat. A projekt részeként gyártósorokat és logisztikai részleget telepítenek az objektumba. A beruházás teljesen más dimenzióba helyezi a céget, ahol hatékony szervezetfejlesztésre lesz szükség. A szériagyártás 2020. január 6-án indulhat meg Kapuváron.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 17.

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.