Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarul köszöntötte őket a Szentatya

Mivel Fertőszentmiklóson kezdte papi hivatását, az akkori káplán ismerősökre tett szert a településen, így kézenfekvő volt, hogy az ottani egyházközség tagjaival utazzanak Olaszországba. Németh István plébánoson kívül az ötven fős társaság a lelki vezetését volt felettese, Péntek József atya vállalta. 
A kirándulással vegyített úton minél több látnivalót szerettek volna megtekinteni, ezért a program zarándok jellege némileg csökkent - mesélte a bágyogszovátiak lelkipásztora. - Ha hívő ember látogat Rómába, csak zarándokként járhat ott. Jómagam hatodik alkalommal érkeztem az örök városba. A legfontosabb látnivalók közé a négy nagy bazilika tartozik: a világ első számú temploma, a Lateráni Szent János bazilika, a Szent Péter, és a város falain kívüli Szent Pál bazilika, valamint a Santa Maria Maggiore székesegyház. Németh István beszámolt arról is, hogy eljutottak a vatikáni múzeumba, s látták a Sixtus-kápolnát. Idegenvezető kalauzolásával megcsodálták az antik Rómát, a hatalmas amfiteátrumot, a Colosseumot, és a Trastevere negyedet, ahol a Szent Cecília templomba is betértek. 
A Szent Atya szerdai napokon fogadja az egybegyűlt zarándokokat, s mint az egyház legfőbb tanítója, tanácsaival látja el az elé járuló híveket - hangoztatta a bágyogszováti plébános. A Szent Péter téren közel harmincezer áhítatos ember hallgatta az olasz szöveget, de a mieinket olyan megtiszteltetés érte, hogy magyar nyelven köszöntötte őket a katolikus egyház feje.
A lelkipásztor a következőkben foglalta össze az utat: Egy római zarándoklat mindig a hitbeli megerősödéshez vezet, valamint annak közvetlen megtapasztalása, hogy az egyház él. Németh István szerint az emberekben lévő csüggedést fel lehet oldani az ilyen tartalmú látogatással, s hazatérés után a helyi egyházközségben tovább erősíti a lelkeket. Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.