Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarul köszöntötte őket a Szentatya

Mivel Fertőszentmiklóson kezdte papi hivatását, az akkori káplán ismerősökre tett szert a településen, így kézenfekvő volt, hogy az ottani egyházközség tagjaival utazzanak Olaszországba. Németh István plébánoson kívül az ötven fős társaság a lelki vezetését volt felettese, Péntek József atya vállalta. 
A kirándulással vegyített úton minél több látnivalót szerettek volna megtekinteni, ezért a program zarándok jellege némileg csökkent - mesélte a bágyogszovátiak lelkipásztora. - Ha hívő ember látogat Rómába, csak zarándokként járhat ott. Jómagam hatodik alkalommal érkeztem az örök városba. A legfontosabb látnivalók közé a négy nagy bazilika tartozik: a világ első számú temploma, a Lateráni Szent János bazilika, a Szent Péter, és a város falain kívüli Szent Pál bazilika, valamint a Santa Maria Maggiore székesegyház. Németh István beszámolt arról is, hogy eljutottak a vatikáni múzeumba, s látták a Sixtus-kápolnát. Idegenvezető kalauzolásával megcsodálták az antik Rómát, a hatalmas amfiteátrumot, a Colosseumot, és a Trastevere negyedet, ahol a Szent Cecília templomba is betértek. 
A Szent Atya szerdai napokon fogadja az egybegyűlt zarándokokat, s mint az egyház legfőbb tanítója, tanácsaival látja el az elé járuló híveket - hangoztatta a bágyogszováti plébános. A Szent Péter téren közel harmincezer áhítatos ember hallgatta az olasz szöveget, de a mieinket olyan megtiszteltetés érte, hogy magyar nyelven köszöntötte őket a katolikus egyház feje.
A lelkipásztor a következőkben foglalta össze az utat: Egy római zarándoklat mindig a hitbeli megerősödéshez vezet, valamint annak közvetlen megtapasztalása, hogy az egyház él. Németh István szerint az emberekben lévő csüggedést fel lehet oldani az ilyen tartalmú látogatással, s hazatérés után a helyi egyházközségben tovább erősíti a lelkeket. Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.