Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarország számára saját polgárai legyenek a legfontosabbak

Miután a helyére kerül a rendszer, törvényben kell foglalni, hogy a helyben megtermelt élelmiszert ugyanott tudják értékesíteni a magyar gazdák - szögezte le a MAGOSZ elnöke, majd hozzátette: a feltételrendszereket szintén ehhez kell igazítani. A gazda becsülettel éljen meg a munkájából ott, ahol a földjével is gazdálkodik. Jakab István mindettől a vidék további fellendülését várja, mert ha a gazda sikereket ér el településén, akkor gyermekét sem iskolázza be máshova, s nagy valószínűséggel egyéb szükségleteit is otthonában fogja kielégíteni. - Nem szükséges a faluban megtermelt zöldséget vagy gyümölcsöt Európán körbeutaztatni, hogy a falutól tíz kilométerre lévő város piacára eljusson - sorolta szempontjait az elnök, mely szerinte nemcsak a gazdák, de a többi állampolgár érdeke is.
Az országgyűlési képviselő  a tudatos vásárlói magatartást hangsúlyozta, mert sok esetben a fogyasztók fogják eldönteni a gazdák és ezen keresztül a vidék, valamint az ország helyzetét. Mielőtt az emberek leemelnek a polcról egy-egy készterméket, gondoljanak a következőre: ha az általuk választott élelmiszer magyar áru, akkor közvetve ők is hozzájárulnak a hazai munkahelyek megőrzéséhez.
Fenyőházi Tibor, a gazdakörök megyei elnöke korábbi interjújában arról beszélt, hogy hamarosan nyílik Csornán is a vásárlók szempontjából rendkívül előnyös termelői bolt. Jakab István szintén a Kormánytól várja az aktív közbeavatkozást, hogy a megrekedt folyamatokat véghez tudják vinni. - Nem véletlen, hogy akadozik az üzlet nyitása, hisz ehhez nem kapnak segítséget az emberek - szögezte le Jakab István. Az Egyesült Államokban tizenöt esztendeje jól bevált program  a közvetlen értékesítés a farmerek számára, de ők évente kapják a támogatást - mondta a MAGOSZ elnöke.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.