Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyarország számára saját polgárai legyenek a legfontosabbak

Miután a helyére kerül a rendszer, törvényben kell foglalni, hogy a helyben megtermelt élelmiszert ugyanott tudják értékesíteni a magyar gazdák - szögezte le a MAGOSZ elnöke, majd hozzátette: a feltételrendszereket szintén ehhez kell igazítani. A gazda becsülettel éljen meg a munkájából ott, ahol a földjével is gazdálkodik. Jakab István mindettől a vidék további fellendülését várja, mert ha a gazda sikereket ér el településén, akkor gyermekét sem iskolázza be máshova, s nagy valószínűséggel egyéb szükségleteit is otthonában fogja kielégíteni. - Nem szükséges a faluban megtermelt zöldséget vagy gyümölcsöt Európán körbeutaztatni, hogy a falutól tíz kilométerre lévő város piacára eljusson - sorolta szempontjait az elnök, mely szerinte nemcsak a gazdák, de a többi állampolgár érdeke is.
Az országgyűlési képviselő  a tudatos vásárlói magatartást hangsúlyozta, mert sok esetben a fogyasztók fogják eldönteni a gazdák és ezen keresztül a vidék, valamint az ország helyzetét. Mielőtt az emberek leemelnek a polcról egy-egy készterméket, gondoljanak a következőre: ha az általuk választott élelmiszer magyar áru, akkor közvetve ők is hozzájárulnak a hazai munkahelyek megőrzéséhez.
Fenyőházi Tibor, a gazdakörök megyei elnöke korábbi interjújában arról beszélt, hogy hamarosan nyílik Csornán is a vásárlók szempontjából rendkívül előnyös termelői bolt. Jakab István szintén a Kormánytól várja az aktív közbeavatkozást, hogy a megrekedt folyamatokat véghez tudják vinni. - Nem véletlen, hogy akadozik az üzlet nyitása, hisz ehhez nem kapnak segítséget az emberek - szögezte le Jakab István. Az Egyesült Államokban tizenöt esztendeje jól bevált program  a közvetlen értékesítés a farmerek számára, de ők évente kapják a támogatást - mondta a MAGOSZ elnöke.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.