Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Magyar Katolikus Rádió - az örömhír hangja

Az egyház egyik küldetése az a fajta missziós parancs, amit II. János Pál pápa beiktatásakor megfogalmazott, és ez mai fogalmakkal kifejezve nem más, mint a kommunikáció. Nem lehet nem kommunikálni, hiszen már a puszta létünkkel is üzenünk valamit a külvilágnak. - Isten maga a lét, a lét pedig közlés - jelentette ki az előadó. Az egyháznak ugyanazok a kommunikációs csatornák állnak a rendelkezésére, mint bármelyik más csoportosulásnak, szervezetnek, de tartalmilag mégis mást nyújt, mint a negatív hírre “szakosodott “médiumok. De vajon felfigyelünk-e a jó dolgokra? Nincs egyedül Lengyel Ákos azzal a véleményével, hogy a mindennapos jelenségekben is felfedezhetjük a közlésre érdemes információt. A Magyar Katolikus Rádió műsorvezetője szerint életünk meghatározó élményeit csak személyközi kommunikációval lehet átadni, ugyanakkor az egyháznak is haladnia kell a korral, ami azt jelenti, hogy ki kell használni a televízió, az újság és az internet adta lehetőségeket. Ezt ismerte fel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, amikor közel hét éve megalapította a Közép-Európában megszólaló katolikus rádiót - mondta a szerkesztő. Mióta megszűnt a középhullámú sugárzás, csupán a világhálón fogható, illetve felvette műsorára néhány kábeltelevízió szolgáltató, mint például a csornai Molnár Elektronikai Kft. Lengyel Ákos hozzátette: bízik benne, hogy újból egyre több helyen megszólalhatnak. Az egyházi fenntartású Magyar Katolikus Rádió különlegessége, hogy vallási médium, ugyanakkor mégis közműsor-szolgáltató.
Heiter Róbert Gottfried a KÉSZ csornai szervezete által rendezett programokat ismertette: Márciusban dr. Tokodi Bence, székesfehérvári egyházmegyés atya “Szolgálatok az egyházban”című előadására várják az érdeklődőket, áprilisban a KÉSZ-tagoknak szerveznek lelki gyakorlatot. A későbbiekben  bioetikai témával is szeretnének foglalkozni, valamint megpróbálják idecsábítani az Esztergomi Bazilika kántorát, Baróti István karnagyot egy Liszt-előadásra. Elfogadta a meghívást az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye nagyprépostja, dr. Gál Endre, aki a szegénység éve kapcsán tart előadást. Nábrádiné dr. Jurasek Ibolya már járt Csornán, de újból megtiszteli a helyieket, csak most a nagyközönség számára kevésbé ismert Petőfi-útleírásokat hasonlítja össze a korabeli dokumentumokkal. Heiter Róbert Gottfried bejelentette: a tagság kérésének eleget téve zarándoklatokat szerveznek még ebben az évben, s hogy még gazdagabb legyen a kínálat, élő zenei betétekkel egészítik ki a rendezvényeket.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.