Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Magas állami kitüntetés kapott Kapuvár házhelyi városrészének háziorvosa

– 35 évig élveztem a betegek bizalmát és igyekeztem a munkámat a legjobb tudásom és becsületem szerint elvégezni – fogalmazott dr. Hoffer Imre kapuvári háziorvos, akinek nagy meglepetést és megtiszteltetést jelentett, amikor megtudta, hogy magas állami kitüntetésben részesül.

A kapuvári születésű dr. Hoffer Imre a soproni Széchenyi István Gimnáziumban érettségizett. Középiskolai tanulmányaival párhuzamosan a Berzsenyi Dániel Gimnázium biológia óráit látogatta, mert már akkor tudta, hogy az orvosi pályát választja. Első alkalommal nem sikerült a felvételije a Szegedi Orvostudományi Egyetemre, ezért egy éven keresztül beteghordóként dolgozott a kapuvári kórházban. Elmondása szerint itt az egészségügy nehezebb oldalát is megismerhette, ami egy pillanatra sem tántorította el eredeti célkitűzésétől. Dr. Hoffer Imre a második nekifutásra bekerült a szegedi egyetemre.
– A képzés után Salgótarjánban helyezkedtem el körzeti orvosként, majd néhány év szintén körzeti orvosi munka után, 1986-ban Kapuvárra kerültem, a megüresedett házhelyi körzetbe. Egészen tavaly év őszéig itt végeztem az orvosi tevékenységet – mondta a kapuvári doktor.

A nyugalmazott háziorvos 2021. március 15-e alkalmából megkapta a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést.
– Meg szeretném köszönni Hámori György polgármester úrnak és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőnek a jelölést, továbbá családomnak és a munkahelyi kollektívának azt a biztos hátteret, amely mellett végeztem a munkámat – mondta a kapuvári orvos, aki rengeteg jókívánságot és gratulációt kapott barátaitól, ismerőseitől az elismerés miatt.
Dr. Hoffer Imre nyugdíj mellett fiát helyettesíti a háziorvosi praxisban, mellette pedig ugyanúgy folytatja az üzemorvosi tevékenységet, ami a járványügyi helyzet miatt jelenleg korlátozottan működik.

Az orvosnak korábban sokkal kevesebb volt a szabadideje, de mióta nyugállományba vonult, élvezi a természet adta lehetőségeket. Régóta foglalkozik az I. világháború magyar vonatkozású emlékeinek rendszerezésével, gyűjtésével, közben feleségével és baráti körével előszeretettel kutatja a témához kapcsolódó emlékhelyeket.

 

Napról napra javul az oltási hajlandóság Kapuváron is: 

Az orvos az oltási hajlandóságról elmondta, hogy kezdetben sokkal alacsonyabb volt, de ma már egyre inkább felismerik az emberek a jelentőségét. A riportalany megjegyezte: emögött óriási állami propaganda munka áll, de helyben is megtesznek mindent, hogy népszerűsítsék a védőoltást. Dr. Hoffer Imre elégedett a háziorvosi praxisban és az oltópontokon végzett munkával, mert jól haladnak az oltásokkal.
– Amíg az eredeti kínai vírustörzs volt a jellemző, addig a járványügyi szakemberek 60-70 százalékos átoltottságnál becsülték a nyájimmunitás kialakulását, a brit mutáns megjelenésével viszont 90 százalék körüli átoltottsági arány lenne az ideális. Ez azt jelenti, hogy minden felnőtt magyar embert be kellene oltani, hiszen mint köztudott, a gyermekek számára a védőoltás még kifejlesztés alatt áll – javasolta a kapuvári háziorvos, aki szerint a védőoltások mellékhatása elenyésző a vírus által okozott megbetegedés kockázataihoz képest. Aki megkapta a két védőoltást és netán mégis megfertőződik, sokkal enyhébb klinikai tünetekre számíthat és nem jelentkeznek nála szövődmények, így kórházi kezelésre sem lesz szüksége. Az eddigi tapasztalatok is azt indokolják, hogy mindenki oltassa be magát.

Beküldés dátuma: 2021. 04. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek