Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lépjünk fel a füstölgők ellen!

Vargáné Szegvári Mária rákóczis tanár elmondta, hogy felvilágosító előadásokon figyelmeztetik a gyerekeket a dohányzás káros hatásaira, ezért a tanulók részt vettek a tisztiorvosi szolgálat csornai városi könyvtár tetőtéri termében rendezett tájékoztatóján. A vetítettképes előadáson látott fotók döbbenetet váltottak ki a diákokból, mert szembesültek a rendszeres dohányzás  egészségkárosító hatásával. A nyolcadikasok osztályfőnöke hangsúlyozta: fontos az iskola, de az igazán lényeges dolgok otthon dőlnek el, ezért nem győzik a tanárok eleget hangsúlyozni a személyes példaadás szerepét. - Tudomásom szerint kollégáim között nincs dohányos, ami szintén kiemelkedő - jegyezte meg a pedagógus.
Steininger Krisztián tanuló tisztában van  a dohányosokat ért ártalmakkal, tudja, hogy hamarabb meghalnak, és tüdejüket tönkreteszi a kátrány, ezért életvitelük is romlik. Sokan megveszik a cigarettát, akár még az étel rovására is. A diák elmondta, hogy biológiaórán is szoktak a témáról beszélgetni, és tanáruk szintén óva inti őket a rászokástól. Amennyiben a közelében gyújt rá valaki, azt felszólítja, hogy távolabb hódoljon káros szokásának, vagy menjen ki a szabadba, esetleg szellőztessen. Dr. Vályiné Valaczkai Erzsébet, a népegészségügyi szerv munkatársa többek között arról beszélt a fiataloknak, hogy miként viselkedjenek dohányzó társaik közelében, és mondjanak határozott nemet a bagóra.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.