Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lépjünk fel a füstölgők ellen!

Vargáné Szegvári Mária rákóczis tanár elmondta, hogy felvilágosító előadásokon figyelmeztetik a gyerekeket a dohányzás káros hatásaira, ezért a tanulók részt vettek a tisztiorvosi szolgálat csornai városi könyvtár tetőtéri termében rendezett tájékoztatóján. A vetítettképes előadáson látott fotók döbbenetet váltottak ki a diákokból, mert szembesültek a rendszeres dohányzás  egészségkárosító hatásával. A nyolcadikasok osztályfőnöke hangsúlyozta: fontos az iskola, de az igazán lényeges dolgok otthon dőlnek el, ezért nem győzik a tanárok eleget hangsúlyozni a személyes példaadás szerepét. - Tudomásom szerint kollégáim között nincs dohányos, ami szintén kiemelkedő - jegyezte meg a pedagógus.
Steininger Krisztián tanuló tisztában van  a dohányosokat ért ártalmakkal, tudja, hogy hamarabb meghalnak, és tüdejüket tönkreteszi a kátrány, ezért életvitelük is romlik. Sokan megveszik a cigarettát, akár még az étel rovására is. A diák elmondta, hogy biológiaórán is szoktak a témáról beszélgetni, és tanáruk szintén óva inti őket a rászokástól. Amennyiben a közelében gyújt rá valaki, azt felszólítja, hogy távolabb hódoljon káros szokásának, vagy menjen ki a szabadba, esetleg szellőztessen. Dr. Vályiné Valaczkai Erzsébet, a népegészségügyi szerv munkatársa többek között arról beszélt a fiataloknak, hogy miként viselkedjenek dohányzó társaik közelében, és mondjanak határozott nemet a bagóra.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.