Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lelki kaland kezdete az elsőáldozás

- A harmadik osztályos gyermekek azért jártak hitoktatásra három éven keresztül, azért jártak a templomba a szentmisére vasárnapról vasárnapra, hogy akiről tanultak több éven át, azzal most végre találkozzanak. Ez nem véletlenszerű, hanem igazi találkozó, annak összes titkával, varázsával. A gyermeki lélek nagyon érzékeny, tiszta, ártatlan. Ő tud még örülni annak, hogy akiről eddig csak képeket látott, most titokzatos módon találkozik Jézussal, az Isten fiával - hangzott a plébános tolmácsolásában. A gyerekekkel érkező szülők és rokonok a szentgyónáson tisztítják meg lelküket, és tartanak bűnbánatot, mert Jézus mindenkivel találkozni akar - szólt az üzenet.

Bérmálás Kapuváron

Négy iskola 82 diákja részesült a bérmálás szentségében a kapuvári Szent Anna-templomban. Radó Tamás plébános elmondta, hogy a tanulók nyolc éven át készültek tudatosan az eseményre, hogy ne csak vallják hitüket, de életformájukkal is ezt tanúsítsák. A lelkipásztor szerint ha a fiataloknak javul a gondolatiságuk és a beszédmódjuk, akkor jobb lesz a cselekedetük is. - Ez az, amire fel tudják hívni a körülöttük lévő emberek figyelmét is, hogy lehet másként is élni. Ehhez kérik és kapják a Szentlélek Isten mind a hét ajándékát, hogy megvilágosítsa és megerősítse őket, és tudatában legyenek annak a kötelességnek, amelyet most vállalnak. Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.