Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Lélekhíd - Jótékonysági hangverseny a Kárpátalján élők támogatására

2022. április 8-án egyszerre szólaltak meg a hangszerek Magyarország hetvenhét zeneoktatási intézményében. Hatvanöt település, köztük Csorna is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskola tanára és növendékei együttérzésüket fejezték ki az Ukrajnából menekülő családoknak.

Az ukrajnai menekültek megsegítésére szervezett kezdeményezésről Biky Ottó. a csornai Kerényi iskola igazgató számolt be.
– Iskolánk, a Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskola is csatlakozott a „ZeneVarázslat” Mozgalom és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége által szervezett Lélekhíd elnevezésű országos hangversenysorozathoz – mondta Biky Ottó, majd így folytatta: – Ezen a napon egyszerre szólaltak meg a hangszerek a hazai zeneoktatási intézményekben, ezáltal egyedülálló és különleges eseményt hoztunk létre, amelynek segítségével támogatjuk a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rászoruló hallgatóit, az ott élő, az ukrajnai háborús területekről érkezett menekült családokat és kifejezhetjük együttérzésünket az Ukrajnából menekülni kényszerülők felé.
A csornai zeneiskola igazgatója elmondta, hogy az esemény Várnagy Andrea nyitóbeszédével vette kezdetét Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Esztergom termében. A Liszt Ferenc-díjas és Budapest Márka-díjas magyar zongoraművész nyitóbeszéde a https://www.facebook.com/zenevarazslat/ facebookos oldalon megtekinthető.
Ezt követően minden intézményben kezdetét vette a hangverseny. A Kerényi tanárai és növendékei az alkalomhoz illő, de változatos műsorral készültek a hangversenyre. A csornai hangversenyről készült tévéfelvételt a Rábaközi Televízió húsvét előtt tűzte műsorára.
Az esemény zárásaként Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke mondott beszédet, melynek felvétele szintén a https://www.facebook.com/zenevarazslat/ facebookos felületen tekinthető meg.
A Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében adománydobozt helyeztek el. – A rendezvényhez kapcsolódóan összegyűlt adományt, melyet iskolánk dolgozói, valamint településünk lakosai ajánlottak fel, a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével juttatjuk el a rászorulóknak – tájékoztatott Biky Ottó igazgató.

Beküldés dátuma: 2022. 04. 19.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek