Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lehet szeretni az idegen nyelveket

Az angol-német szakos pedagógus gimnáziumi évei alatt szerette meg az idegen nyelveket. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központba járó gyerekek a negyedik osztálytól foglalkoznak az angollal. Az alsósok  kéthetente öt órában, az ötödik-hatodikasok pedig heti három órában tanulják  a nyelvet. Kameránk is jelen volt azon az órán, amikor az ötödikesek egy vásárlással összefüggő szituációban próbálták ki tudásukat, mely tanáruk szerint az életben is jól alkalmazható, a hatodikasok pedig a múlt időre vonatkozó nyelvtani feladattal birkóztak meg. A német tanórára járó nagyobb diákok pályázati támogatásnak köszönhetően szakkörön fejlesztik angol ismereteiket, így két nyelvből szereznek gyakorlatot.
Barabás Zsuzsa elégedett az oktatás tárgyi feltételeivel: interaktív tábla, multimédiás berendezések, tankönyvek és munkafüzetek segítik a hatékonyabb nyelvtanulást. A pedagógus a kisebb gyerekeket inkább játékos formában tanítja, de ahogy változnak az igények, előtérbe kerül az interaktív tábla használata. Az éneklést és az életszerű helyzeteket szintén kedvelik a diákok. Az interneten szintén sok érdekességet találnak, melyekre tanáruk is felhívja a figyelmet. A könnyített idegen nyelvi olvasmányok nagy mértékben növelik a szókincset.
Barabás Zsuzsa akkor lesz elégedett, ha a gyerekek megszeretik az idegen nyelveket, továbbá célja pedig a középiskolai tanulmányokra való felkészítés; azok a nyolcadikasok, akik hajlandók plusz időt és energiát  áldozni a tanulásra, akár alapfokú vizsgát is tehetnek.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.