Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lehet szeretni az idegen nyelveket

Az angol-német szakos pedagógus gimnáziumi évei alatt szerette meg az idegen nyelveket. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központba járó gyerekek a negyedik osztálytól foglalkoznak az angollal. Az alsósok  kéthetente öt órában, az ötödik-hatodikasok pedig heti három órában tanulják  a nyelvet. Kameránk is jelen volt azon az órán, amikor az ötödikesek egy vásárlással összefüggő szituációban próbálták ki tudásukat, mely tanáruk szerint az életben is jól alkalmazható, a hatodikasok pedig a múlt időre vonatkozó nyelvtani feladattal birkóztak meg. A német tanórára járó nagyobb diákok pályázati támogatásnak köszönhetően szakkörön fejlesztik angol ismereteiket, így két nyelvből szereznek gyakorlatot.
Barabás Zsuzsa elégedett az oktatás tárgyi feltételeivel: interaktív tábla, multimédiás berendezések, tankönyvek és munkafüzetek segítik a hatékonyabb nyelvtanulást. A pedagógus a kisebb gyerekeket inkább játékos formában tanítja, de ahogy változnak az igények, előtérbe kerül az interaktív tábla használata. Az éneklést és az életszerű helyzeteket szintén kedvelik a diákok. Az interneten szintén sok érdekességet találnak, melyekre tanáruk is felhívja a figyelmet. A könnyített idegen nyelvi olvasmányok nagy mértékben növelik a szókincset.
Barabás Zsuzsa akkor lesz elégedett, ha a gyerekek megszeretik az idegen nyelveket, továbbá célja pedig a középiskolai tanulmányokra való felkészítés; azok a nyolcadikasok, akik hajlandók plusz időt és energiát  áldozni a tanulásra, akár alapfokú vizsgát is tehetnek.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.