Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Lehet szeretni az idegen nyelveket

Az angol-német szakos pedagógus gimnáziumi évei alatt szerette meg az idegen nyelveket. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központba járó gyerekek a negyedik osztálytól foglalkoznak az angollal. Az alsósok  kéthetente öt órában, az ötödik-hatodikasok pedig heti három órában tanulják  a nyelvet. Kameránk is jelen volt azon az órán, amikor az ötödikesek egy vásárlással összefüggő szituációban próbálták ki tudásukat, mely tanáruk szerint az életben is jól alkalmazható, a hatodikasok pedig a múlt időre vonatkozó nyelvtani feladattal birkóztak meg. A német tanórára járó nagyobb diákok pályázati támogatásnak köszönhetően szakkörön fejlesztik angol ismereteiket, így két nyelvből szereznek gyakorlatot.
Barabás Zsuzsa elégedett az oktatás tárgyi feltételeivel: interaktív tábla, multimédiás berendezések, tankönyvek és munkafüzetek segítik a hatékonyabb nyelvtanulást. A pedagógus a kisebb gyerekeket inkább játékos formában tanítja, de ahogy változnak az igények, előtérbe kerül az interaktív tábla használata. Az éneklést és az életszerű helyzeteket szintén kedvelik a diákok. Az interneten szintén sok érdekességet találnak, melyekre tanáruk is felhívja a figyelmet. A könnyített idegen nyelvi olvasmányok nagy mértékben növelik a szókincset.
Barabás Zsuzsa akkor lesz elégedett, ha a gyerekek megszeretik az idegen nyelveket, továbbá célja pedig a középiskolai tanulmányokra való felkészítés; azok a nyolcadikasok, akik hajlandók plusz időt és energiát  áldozni a tanulásra, akár alapfokú vizsgát is tehetnek.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.