Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Legyenek tudatos, tevékeny, az egyházért is áldozatot vállaló családok

Varga Balázs szerint nemcsak az, aki később valóban pappá válik, hanem számtalan vallásos környezetben nevelkedő fiatal felteszi magának a kérdést: Mi lenne, ha a papi hivatást választaná? A szanyi plébánián szolgálatot teljesítő lelkészek hozzáállása sokat jelentett a hitgyakorló családból származó beledi plébánosnak, aki az elődök jó példái által  meglátta a hivatás szépségét. A szanyi születésű fiatalember a csornai Hunyadi-gimnáziumban érettségizett. Sok besorozott kortársával ellentétben a hadsereget is hasznosnak tartotta, mert pápai katonai szolgálatának ideje alatt megtanulta a felsőbb vezetők iránti tiszteletet és a fegyelmezettséget, amelyeket később kamatoztatni tudott. Leszerelése után még civil pályát választott, és a szanyi munkanélkülieket támogató alapítványnál lett gépkocsivezető. Ezzel párhuzamosan közreműködött a templomi liturgiákon, valamint pap nélküli istentiszteletet vezetett a filia szertartásokon, később a megyés főpásztortól megkapta az áldoztatási engedélyt is. Az oltárnál állva úgy érezte, hogy valami többre van szüksége, ezért a Győri Hittudományi Főiskolán hitoktató képesítést szerzett, később pedig beiratkozott teológus szak nappali tagozatára. – A végső döntést talán az adta, amikor boldog emlékű II. János Pál pápa itt járt Magyarországon, és Győrben az egyházmegye híveivel találkozott. Abban a különös kegyelemben részesültem, hogy személyesen találkoztam a szentatyával – mondta a beledi plébános, aki első éves kispapként vett részt társaival Apor Vilmos püspök római boldoggá avatásán, s mint felszentelt diakónus élte át, amikor Batthyány– Strattmann Lászlót szentté avatták. Első lelkipásztori megbízatását a soproni városplébánián töltötte. A segédlelkész két év múlva kapta meg beledi kinevezését, de a paphiány miatt Mihályiban és Kisfaludon is ellátja a hívek lelki gondozását, valamint hozzá tartozik a két beledi  fília, Edve és Vásárosfalu. Vadosfán évente két alkalommal tart szentmisét.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében 2011 a családok éve lett. A plébános szerint oda kell figyelni a keresztény családokra, amelyek valóban megélik a hitüket, és az erkölcsi parancsoknak megfelelően példát mutatnak másoknak. – Legyenek valóban tudatos, tevékeny, az egyházért is áldozatot vállaló, készséges családok –  fogalmazott Varga Balázs, aki úgy véli, a hűség nem elavult dolog. Hozzátette: Ma is megvalósítható a házasság szentsége, amely azt jelenti, hogy a férj és feleség kitart egymás mellett.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.