Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Legyenek tudatos, tevékeny, az egyházért is áldozatot vállaló családok

Varga Balázs szerint nemcsak az, aki később valóban pappá válik, hanem számtalan vallásos környezetben nevelkedő fiatal felteszi magának a kérdést: Mi lenne, ha a papi hivatást választaná? A szanyi plébánián szolgálatot teljesítő lelkészek hozzáállása sokat jelentett a hitgyakorló családból származó beledi plébánosnak, aki az elődök jó példái által  meglátta a hivatás szépségét. A szanyi születésű fiatalember a csornai Hunyadi-gimnáziumban érettségizett. Sok besorozott kortársával ellentétben a hadsereget is hasznosnak tartotta, mert pápai katonai szolgálatának ideje alatt megtanulta a felsőbb vezetők iránti tiszteletet és a fegyelmezettséget, amelyeket később kamatoztatni tudott. Leszerelése után még civil pályát választott, és a szanyi munkanélkülieket támogató alapítványnál lett gépkocsivezető. Ezzel párhuzamosan közreműködött a templomi liturgiákon, valamint pap nélküli istentiszteletet vezetett a filia szertartásokon, később a megyés főpásztortól megkapta az áldoztatási engedélyt is. Az oltárnál állva úgy érezte, hogy valami többre van szüksége, ezért a Győri Hittudományi Főiskolán hitoktató képesítést szerzett, később pedig beiratkozott teológus szak nappali tagozatára. – A végső döntést talán az adta, amikor boldog emlékű II. János Pál pápa itt járt Magyarországon, és Győrben az egyházmegye híveivel találkozott. Abban a különös kegyelemben részesültem, hogy személyesen találkoztam a szentatyával – mondta a beledi plébános, aki első éves kispapként vett részt társaival Apor Vilmos püspök római boldoggá avatásán, s mint felszentelt diakónus élte át, amikor Batthyány– Strattmann Lászlót szentté avatták. Első lelkipásztori megbízatását a soproni városplébánián töltötte. A segédlelkész két év múlva kapta meg beledi kinevezését, de a paphiány miatt Mihályiban és Kisfaludon is ellátja a hívek lelki gondozását, valamint hozzá tartozik a két beledi  fília, Edve és Vásárosfalu. Vadosfán évente két alkalommal tart szentmisét.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében 2011 a családok éve lett. A plébános szerint oda kell figyelni a keresztény családokra, amelyek valóban megélik a hitüket, és az erkölcsi parancsoknak megfelelően példát mutatnak másoknak. – Legyenek valóban tudatos, tevékeny, az egyházért is áldozatot vállaló, készséges családok –  fogalmazott Varga Balázs, aki úgy véli, a hűség nem elavult dolog. Hozzátette: Ma is megvalósítható a házasság szentsége, amely azt jelenti, hogy a férj és feleség kitart egymás mellett.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.