Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Legyen kevesebb a szemét a város utcáin

A csonai képviselők szinte lehetetlennek tűnő célt tűztek ki maguk elé: nem akarnak szétszórt szemetet látni a város utcáin.

Csorna önkormányzata is csatlakozott az ötödik alkalommal megrendezett Te-Szedd Tiszta Magyarországért mozgalomhoz. A városban több mint háromszázan vállalták az önkéntes munkát. Első nap az iskolások láttak neki a tizenhat helyszín rendbe tételének, szombaton pedig a civil egyesületek, szervezetek, önkormányzati dolgozók, valamint képviselők gyűjtötték a szemetet a település különböző pontjain.
Antal Krisztián elmondta: A helyhatóság ettől függetlenül is hozott olyan intézkedéseket, amelyektől nagyobb tisztaság várható városszerte. Több mint harminc hulladékgyűjtő edényt helyeztek el Csornán, és továbbiak kihelyezését tervezik. A képviselő szerint szemmel látható a pozitív változás, mert a korábbiaknál kevesebb a szétszórt szemét a városban. A tisztaság lehet, hogy ábrándnak tűnik, pedig nem kell érte olyan sokat tenni: mindenki tegye a saját szemetét a megfelelő helyre – javasolta az ifjúsági, kulturális és sport bizottság elnöke. – Erre jó az utcán lévő hulladéktartó, valamint a nemrég nyílt Bartók Béla utcai depó.
Az önkormányzat további intézkedést tett az illegális hulladékelhelyezés ellen, mert a kiépítésre kerülő kamerarendszer két berendezése a kényes területeken „tartja a szemét”, hogy ne legyen több szemét.
Nem lehet mindenki kezét fogni, de a városatya örül annak, hogy a még nála fiatalabbak is megjelentek a tisztasági akción, ami azért is jó, mert korán megszokják a rendet. A Te-Szedd mozgalomnak még egy hasznos üzenete van: Csorna képes összefogni a jó ügy érdekében.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 02.

További hírek

DANUBIUS play