Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Legóból kirakott város

- A legó az egyik legnépszerűbb építőjáték világszerte, a dán eredetű kifejezés azt jelenti: jót játszani - kezdte tájékoztatóját a művelődési központ igazgatója. A kiállításnak annyi előzménye volt, hogy a Hunyadi-gimnázium diákönkormányzata tavaly már rendezett egy ilyen tárlatot, és az ott tapasztalt nagy érdeklődés indította el a szervezőket a folytatásra. A legutóbbi gyűjtemény túlnyomó része szintén a Szalay családtól származik. Szalayné Galambosi Tímea elmondta, hogy elsősorban a “city”típusú darabokat gyűjtik, de van közöttük harry potteres, dínós, batmanes, star warsos, vagy technik. A legóvárost úgy állították össze, hogy csornai vonatkozása is legyen: kedvelik a könyéken a patásokat, ezért a lovarda mellett akadálypályát is felépítettek. Sikerült bemutatni a helyi vasútállomáshoz hasonló környezetet, melynek parkolójában sok gépjármű várakozik. A sokak által régóta áhított elkerülő út szintén felkerült az asztalon látható összeállítás darabjai közé. 
A művelődési központban kiállított legóvárost négy órán át építették, mire elnyerte a kívánt formát az óvodások és kisiskolások legnagyobb örömére. A közeli településről pedig arról érdeklődtek, hogy miként vehetnék át a gyűjteményt szintén egy bemutatóra. Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.