Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Legóból kirakott város

- A legó az egyik legnépszerűbb építőjáték világszerte, a dán eredetű kifejezés azt jelenti: jót játszani - kezdte tájékoztatóját a művelődési központ igazgatója. A kiállításnak annyi előzménye volt, hogy a Hunyadi-gimnázium diákönkormányzata tavaly már rendezett egy ilyen tárlatot, és az ott tapasztalt nagy érdeklődés indította el a szervezőket a folytatásra. A legutóbbi gyűjtemény túlnyomó része szintén a Szalay családtól származik. Szalayné Galambosi Tímea elmondta, hogy elsősorban a “city”típusú darabokat gyűjtik, de van közöttük harry potteres, dínós, batmanes, star warsos, vagy technik. A legóvárost úgy állították össze, hogy csornai vonatkozása is legyen: kedvelik a könyéken a patásokat, ezért a lovarda mellett akadálypályát is felépítettek. Sikerült bemutatni a helyi vasútállomáshoz hasonló környezetet, melynek parkolójában sok gépjármű várakozik. A sokak által régóta áhított elkerülő út szintén felkerült az asztalon látható összeállítás darabjai közé. 
A művelődési központban kiállított legóvárost négy órán át építették, mire elnyerte a kívánt formát az óvodások és kisiskolások legnagyobb örömére. A közeli településről pedig arról érdeklődtek, hogy miként vehetnék át a gyűjteményt szintén egy bemutatóra. Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.