Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kulturális tanácskozás Kapuváron

A tanácskozásra a művelődés területén tevékenykedő szakembereket várták, de dr. Pintér Gábor, a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulás kulturális referense örömének adott hangot, mert nemcsak a szűkebb Rábaközből, hanem a megyéből is mutatkozott érdeklődés “A kultúra szerepe a térség jövőkép alakításában”című rendezvény iránt. A kapuvári Közkincs Kerekasztal vállalása szerint évente négy rendezvényt kell tartani, ezért az egyiket olyan alkalomnak szánták, melyen a kultúrával foglalkozó szakértők folytatnak eszmecserét. A referens azzal érvelt, hogy e terület mostanság elég mostoha helyzetben van, de mivel szívéhez közel álló a téma, örömmel látott neki a szervezésnek. A térségi kultúra szereplői rendszeresen találkoznak egymással, amikor megvitatják gondjaikat és örömeiket, de a kapuvári fórummal plusz lehetőséget kívántak  teremteni a közművelődésben dolgozóknak. A kapuvári városháza tanácstermében rendezett előadásokon elhangzottakból mindenki tanulhatott, hiszen az érintettek átadták egymásnak tapasztalataikat, de jó alkalom volt ez arra is, hogy újabb kapcsolatokat létesítsenek a jövőre vonatkozóan. - A Közkincs Kerekasztalnak magának is az a szerepe, hogy ne csak a helyi jellegzetesség érvényesüljön a találkozásokon, bár az is nagyon fontos, de ugyanúgy számít, hogy kitekintsünk a tágabb régiókba, sőt, már az uniós pályázatok is sorra kerültek az előadáson - tájékoztatott dr. Pintér Gábor.
Lázár Barbara a budapesti Kultúrpont Iroda munkatársaként érkezett a kapuvári tanácskozásra. Az Európai Unió Kultúra Keretprogramjának magyarországi információs irodája a pályázati lehetőségek népszerűsítésével foglalkozik. A koordinátor kiemelte: A pályázatokat kiíró bizottság európai dimenziókban gondolkodik, ezért a résztvevők a többi ország kulturális szervezeteivel együtt vállalják a projektek megvalósítását. Lázár Barbara jónak tartja, hogy  összegyűlt a kultúrában érdekelt népes közösség Kapuváron, s a beszélgetéssorozat következő állomása lehet a kölcsönös partnerkeresés és ötletbörze, amit újabb közös pályázatok követhetnek.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.