Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kulturális tanácskozás Kapuváron

A tanácskozásra a művelődés területén tevékenykedő szakembereket várták, de dr. Pintér Gábor, a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulás kulturális referense örömének adott hangot, mert nemcsak a szűkebb Rábaközből, hanem a megyéből is mutatkozott érdeklődés “A kultúra szerepe a térség jövőkép alakításában”című rendezvény iránt. A kapuvári Közkincs Kerekasztal vállalása szerint évente négy rendezvényt kell tartani, ezért az egyiket olyan alkalomnak szánták, melyen a kultúrával foglalkozó szakértők folytatnak eszmecserét. A referens azzal érvelt, hogy e terület mostanság elég mostoha helyzetben van, de mivel szívéhez közel álló a téma, örömmel látott neki a szervezésnek. A térségi kultúra szereplői rendszeresen találkoznak egymással, amikor megvitatják gondjaikat és örömeiket, de a kapuvári fórummal plusz lehetőséget kívántak  teremteni a közművelődésben dolgozóknak. A kapuvári városháza tanácstermében rendezett előadásokon elhangzottakból mindenki tanulhatott, hiszen az érintettek átadták egymásnak tapasztalataikat, de jó alkalom volt ez arra is, hogy újabb kapcsolatokat létesítsenek a jövőre vonatkozóan. - A Közkincs Kerekasztalnak magának is az a szerepe, hogy ne csak a helyi jellegzetesség érvényesüljön a találkozásokon, bár az is nagyon fontos, de ugyanúgy számít, hogy kitekintsünk a tágabb régiókba, sőt, már az uniós pályázatok is sorra kerültek az előadáson - tájékoztatott dr. Pintér Gábor.
Lázár Barbara a budapesti Kultúrpont Iroda munkatársaként érkezett a kapuvári tanácskozásra. Az Európai Unió Kultúra Keretprogramjának magyarországi információs irodája a pályázati lehetőségek népszerűsítésével foglalkozik. A koordinátor kiemelte: A pályázatokat kiíró bizottság európai dimenziókban gondolkodik, ezért a résztvevők a többi ország kulturális szervezeteivel együtt vállalják a projektek megvalósítását. Lázár Barbara jónak tartja, hogy  összegyűlt a kultúrában érdekelt népes közösség Kapuváron, s a beszélgetéssorozat következő állomása lehet a kölcsönös partnerkeresés és ötletbörze, amit újabb közös pályázatok követhetnek.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.