Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kulturális tanácskozás Kapuváron

A tanácskozásra a művelődés területén tevékenykedő szakembereket várták, de dr. Pintér Gábor, a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulás kulturális referense örömének adott hangot, mert nemcsak a szűkebb Rábaközből, hanem a megyéből is mutatkozott érdeklődés “A kultúra szerepe a térség jövőkép alakításában”című rendezvény iránt. A kapuvári Közkincs Kerekasztal vállalása szerint évente négy rendezvényt kell tartani, ezért az egyiket olyan alkalomnak szánták, melyen a kultúrával foglalkozó szakértők folytatnak eszmecserét. A referens azzal érvelt, hogy e terület mostanság elég mostoha helyzetben van, de mivel szívéhez közel álló a téma, örömmel látott neki a szervezésnek. A térségi kultúra szereplői rendszeresen találkoznak egymással, amikor megvitatják gondjaikat és örömeiket, de a kapuvári fórummal plusz lehetőséget kívántak  teremteni a közművelődésben dolgozóknak. A kapuvári városháza tanácstermében rendezett előadásokon elhangzottakból mindenki tanulhatott, hiszen az érintettek átadták egymásnak tapasztalataikat, de jó alkalom volt ez arra is, hogy újabb kapcsolatokat létesítsenek a jövőre vonatkozóan. - A Közkincs Kerekasztalnak magának is az a szerepe, hogy ne csak a helyi jellegzetesség érvényesüljön a találkozásokon, bár az is nagyon fontos, de ugyanúgy számít, hogy kitekintsünk a tágabb régiókba, sőt, már az uniós pályázatok is sorra kerültek az előadáson - tájékoztatott dr. Pintér Gábor.
Lázár Barbara a budapesti Kultúrpont Iroda munkatársaként érkezett a kapuvári tanácskozásra. Az Európai Unió Kultúra Keretprogramjának magyarországi információs irodája a pályázati lehetőségek népszerűsítésével foglalkozik. A koordinátor kiemelte: A pályázatokat kiíró bizottság európai dimenziókban gondolkodik, ezért a résztvevők a többi ország kulturális szervezeteivel együtt vállalják a projektek megvalósítását. Lázár Barbara jónak tartja, hogy  összegyűlt a kultúrában érdekelt népes közösség Kapuváron, s a beszélgetéssorozat következő állomása lehet a kölcsönös partnerkeresés és ötletbörze, amit újabb közös pályázatok követhetnek.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.