Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kugliban is taroltak a vásárosfalusiak!

Újabb létesítménnyel gyarapodott a falu közösségi tere, melyre a Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány pályázott eredményesen a LEADER Közösségi terek és rendezvények elnevezésű projekttel. Tompáné Balogh Mária az átadóünnepségen a játék közösség összetartó erejét hangsúlyozta. A faluházvezető mesélt a  pályázat beadásának körülményeiről, amelyek az adatokat  tartalmazó  internetes rendszer összeomlása miatt sok izgalmat tartogattak. Az első beadáskor még úgy tűnt, hogy mivel civil szervezet a pályázó, a 6 millió forintból visszakapják az áfát. A négy alkalommal hosszabbított procedúra végül is eredményesen zárult, csak annyi változással, hogy az általános forgalmi adó sajnos őket terheli. Egyébként a támogatás nagyobb része az épület létrehozására ment el, egymillió forintot pedig programok lebonyolítására kell fordítani.
Összefogással a pici falvak is szép eredményeket mutathatnak fel – mondta Hámori György, a pályázatot kiíró Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, aki szívből szóló gratulációját tolmácsolta a helyieknek. Molnár Sándor polgármester az előtte szólók mondanivalóját annyiban egészítette ki, hogy a vásárosfalui önkormányzat lehetőségeihez mérten, derekasan kivette a részét a kuglipálya építésének anyagi támogatásában.
Az ünnepi beszédek elhangzását követően került sor a mérkőzésekre. A háromfős csapatokat férfi és vegyes kategóriában hirdették meg, de külön gurítottak a fiatalabbak. Halász Mátyás, mint az ifjúsági korosztály győztese elmondta: örül annak, ha több a szórakozási lehetőség, ezért barátait is invitálni fogja a pályára, ezenkívül a szomszédos településről, Beledről is számít látogatókra. A hatodikas fiú szülei szintén jól érezték magukat a nyüzsgésben.

A pályaavatón a kugli mellett bemutatták azokat a régen kedvelt hagyományos kikapcsolódási formákat, amelyeket többen űztek a településen, mint például a bilickézést és a cakkozást. E sok helyen feledésbe merülő, kézügyességet sem nélkülöző szórakozásnak Vásárosfaluban ma is vannak olyan ismerői, akik aktívan művelik a népi ügyességi játékokat.
Miközben a kemencében sült a sok finomság, és ínycsiklandó illatok szálltak a levegőben, a beledi Ezüstfenyő  Népdalkör rábaközi dallamokkal szórakoztatta az ebédhez készülődőket. A folklórműsor  után a kajárpéci vízirevüsök léptek fel a színpadon, majd estétől reggelig tartó bállal zárult az aznapi kuglipálya avató program
Beküldés dátuma: 2012. 09. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.