Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kugliban is taroltak a vásárosfalusiak!

Újabb létesítménnyel gyarapodott a falu közösségi tere, melyre a Vásárosfalu Jövőjéért Alapítvány pályázott eredményesen a LEADER Közösségi terek és rendezvények elnevezésű projekttel. Tompáné Balogh Mária az átadóünnepségen a játék közösség összetartó erejét hangsúlyozta. A faluházvezető mesélt a  pályázat beadásának körülményeiről, amelyek az adatokat  tartalmazó  internetes rendszer összeomlása miatt sok izgalmat tartogattak. Az első beadáskor még úgy tűnt, hogy mivel civil szervezet a pályázó, a 6 millió forintból visszakapják az áfát. A négy alkalommal hosszabbított procedúra végül is eredményesen zárult, csak annyi változással, hogy az általános forgalmi adó sajnos őket terheli. Egyébként a támogatás nagyobb része az épület létrehozására ment el, egymillió forintot pedig programok lebonyolítására kell fordítani.
Összefogással a pici falvak is szép eredményeket mutathatnak fel – mondta Hámori György, a pályázatot kiíró Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, aki szívből szóló gratulációját tolmácsolta a helyieknek. Molnár Sándor polgármester az előtte szólók mondanivalóját annyiban egészítette ki, hogy a vásárosfalui önkormányzat lehetőségeihez mérten, derekasan kivette a részét a kuglipálya építésének anyagi támogatásában.
Az ünnepi beszédek elhangzását követően került sor a mérkőzésekre. A háromfős csapatokat férfi és vegyes kategóriában hirdették meg, de külön gurítottak a fiatalabbak. Halász Mátyás, mint az ifjúsági korosztály győztese elmondta: örül annak, ha több a szórakozási lehetőség, ezért barátait is invitálni fogja a pályára, ezenkívül a szomszédos településről, Beledről is számít látogatókra. A hatodikas fiú szülei szintén jól érezték magukat a nyüzsgésben.

A pályaavatón a kugli mellett bemutatták azokat a régen kedvelt hagyományos kikapcsolódási formákat, amelyeket többen űztek a településen, mint például a bilickézést és a cakkozást. E sok helyen feledésbe merülő, kézügyességet sem nélkülöző szórakozásnak Vásárosfaluban ma is vannak olyan ismerői, akik aktívan művelik a népi ügyességi játékokat.
Miközben a kemencében sült a sok finomság, és ínycsiklandó illatok szálltak a levegőben, a beledi Ezüstfenyő  Népdalkör rábaközi dallamokkal szórakoztatta az ebédhez készülődőket. A folklórműsor  után a kajárpéci vízirevüsök léptek fel a színpadon, majd estétől reggelig tartó bállal zárult az aznapi kuglipálya avató program
Beküldés dátuma: 2012. 09. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.