Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kreatív szakkörök indultak Beledben

Újabb pályázati pénzt nyertek a belediek a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A 28 millió forintot a következőre kell fordítaniuk: alkalmassá kell tenni a közművelődési intézményeket a kreatív iparral összefüggő tevékenységekre, valamint a közösségek fenntartó működésére, és az új tanulási formák alkalmazására a gyermek és ifjúsági korosztály körében. Hét téma ragadta meg a belediek figyelmét, mikor a pályázatról tájékozódtak, s végül az előadóművészetet, a fotográfiát és a filmet választották. A három területtel a 2012/2013-as tanévben induló szakkörökön foglalkoznak, a befejezésben pedig nyári tábort szerveznek. A kidolgozott tematika alapján megismétlik a sorozatot a 2013/2014-es tanévben is. A gyermekek a következő foglalkozásokon vehetnek részt: drámajátékon, a „Hagyomány képekben” címmel megtartott szakkörön, valamint a „Beled a mozgókép világában” elnevezésű órákon. Mórocz Ildikó elmondta: elsősorban azokra a diákokra számítanak, akik szeretnének valamit tenni a hagyományok megőrzéséért, valamint szívesen megismerkednének a város múltjával. A jelentkezők a Beledben már a ’20-as években működő színjátszókör által bemutatott darabok témáival foglalkoznak, amelyek által bepillantást nyernek az előadóművészet rejtelmeibe. A fotószakkörön néprajzi szempontok szerint fogják a tanulók elemezni az épített és tárgyi örökségeket. A megörökített képek digitalizálva kerülnek feldolgozásra, hogy aztán képeslapokon és egyéb kiadványokon mások számára is megismerhetőek legyenek. A „filmesek” az előbb bemutatott foglalkozások anyagait mozgóképes formában fogják  láthatóvá tenni. Az egymásra épülő szakkörök résztvevői a képzés végén saját produktumot mutatnak be a felkutatott és összegyűjtött anyagok alapján. A kétszer ötnapos nyári táborban a három kreatív témát feldolgozó csoportok közös munkájukkal zárják a foglalkozássorozatot.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.