Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kreatív szakkörök indultak Beledben

Újabb pályázati pénzt nyertek a belediek a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A 28 millió forintot a következőre kell fordítaniuk: alkalmassá kell tenni a közművelődési intézményeket a kreatív iparral összefüggő tevékenységekre, valamint a közösségek fenntartó működésére, és az új tanulási formák alkalmazására a gyermek és ifjúsági korosztály körében. Hét téma ragadta meg a belediek figyelmét, mikor a pályázatról tájékozódtak, s végül az előadóművészetet, a fotográfiát és a filmet választották. A három területtel a 2012/2013-as tanévben induló szakkörökön foglalkoznak, a befejezésben pedig nyári tábort szerveznek. A kidolgozott tematika alapján megismétlik a sorozatot a 2013/2014-es tanévben is. A gyermekek a következő foglalkozásokon vehetnek részt: drámajátékon, a „Hagyomány képekben” címmel megtartott szakkörön, valamint a „Beled a mozgókép világában” elnevezésű órákon. Mórocz Ildikó elmondta: elsősorban azokra a diákokra számítanak, akik szeretnének valamit tenni a hagyományok megőrzéséért, valamint szívesen megismerkednének a város múltjával. A jelentkezők a Beledben már a ’20-as években működő színjátszókör által bemutatott darabok témáival foglalkoznak, amelyek által bepillantást nyernek az előadóművészet rejtelmeibe. A fotószakkörön néprajzi szempontok szerint fogják a tanulók elemezni az épített és tárgyi örökségeket. A megörökített képek digitalizálva kerülnek feldolgozásra, hogy aztán képeslapokon és egyéb kiadványokon mások számára is megismerhetőek legyenek. A „filmesek” az előbb bemutatott foglalkozások anyagait mozgóképes formában fogják  láthatóvá tenni. Az egymásra épülő szakkörök résztvevői a képzés végén saját produktumot mutatnak be a felkutatott és összegyűjtött anyagok alapján. A kétszer ötnapos nyári táborban a három kreatív témát feldolgozó csoportok közös munkájukkal zárják a foglalkozássorozatot.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.