Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közpark és játszótérépítés Bágyogszováton

A 7,7 millió forint összértékű pályázat benyújtását megelőzően, 2008-ban kezdődött a munka érdemi része, vagyis a tervezés, a területkialakítás, az engedélyek beszerzése, hogy aztán 2010 tavaszán meginduljon a tényleges kivitelezés Bágyogszováton. A községben megalakult közhasznú egyesület felkarolta az artézi kutak felújítása érdekében indított magánkezdeményezést, továbbá játszótéri eszközök, köztéri padok, kerékpártárolók, hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre. A térkövezés, a murvás kapubejáróval bővített belső út, a lombhullató fák és cserjesor mind a park környezetét ékesíti.
Az óvoda 1987 óta működik a jelenlegi épületben, amelyen a gázfűtés bevezetésén és a világítás korszerűsítésén kívül csak kisebb javításokat végeztek. Az azbesztes palával lefedett tető nemcsak a környezetre, de az emberi egészségre is ártalmas volt. A község a második nekifutásra pályázott sikeresen, így a 8,2 millió forint mellé 3,5 millió saját forrást csoportosítottak, s az összeadott pénzből már végre tudták hajtani a legfontosabb felújításokat: nyílászárót, tetőzetet és radiátorokat cseréltek, megújult a vizesblokk, és három foglalkoztatószoba kapott új műpadló borítást. Hogy még teljesebb legyen a beruházás, személyzeti konyhát építettek, és egyéb forrásból bútorokat vásároltak.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.