Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közpark és játszótérépítés Bágyogszováton

A 7,7 millió forint összértékű pályázat benyújtását megelőzően, 2008-ban kezdődött a munka érdemi része, vagyis a tervezés, a területkialakítás, az engedélyek beszerzése, hogy aztán 2010 tavaszán meginduljon a tényleges kivitelezés Bágyogszováton. A községben megalakult közhasznú egyesület felkarolta az artézi kutak felújítása érdekében indított magánkezdeményezést, továbbá játszótéri eszközök, köztéri padok, kerékpártárolók, hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre. A térkövezés, a murvás kapubejáróval bővített belső út, a lombhullató fák és cserjesor mind a park környezetét ékesíti.
Az óvoda 1987 óta működik a jelenlegi épületben, amelyen a gázfűtés bevezetésén és a világítás korszerűsítésén kívül csak kisebb javításokat végeztek. Az azbesztes palával lefedett tető nemcsak a környezetre, de az emberi egészségre is ártalmas volt. A község a második nekifutásra pályázott sikeresen, így a 8,2 millió forint mellé 3,5 millió saját forrást csoportosítottak, s az összeadott pénzből már végre tudták hajtani a legfontosabb felújításokat: nyílászárót, tetőzetet és radiátorokat cseréltek, megújult a vizesblokk, és három foglalkoztatószoba kapott új műpadló borítást. Hogy még teljesebb legyen a beruházás, személyzeti konyhát építettek, és egyéb forrásból bútorokat vásároltak.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.