Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közös nevezőre jutás az eredményes képviselői munka alapfeltétele

A harmincadik esztendejében járó Bedi Ervin a győri mezőgazdasági szakközép- és szakképzőiskola három éve után Csermajorban folytatta  tanulmányait, ahol leérettségizett, diplomáját pedig a szombathelyi főiskolán szerezte meg.  Első munkahelye a Lumniczer Sándor Kórház volt, miközben fél évig ifjúságsegítő feladatokat is ellátott Beleden. Beszélgetőpartnerünk szerint a fiatalok közül sem lehet mindenkit mozgósítani egy-egy jó rendezvényre, mert sokan érdektelenül fogadták a lehetőségeket.
Bedi Ervin jól érzi magát lakókörnyezetében, de vicai ismerőseivel több éve dolgoznak azon, hogy még “pörgősebbek”legyenek a hétköznapok. Beled városrészén, Vicán, erős identitástudattal rendelkeznek az emberek, de elfogadják, hogy a településhez tartoznak, ezért ebből nem keletkezik feszültség az önkormányzati üléseken. Vicán minden évben megrendezik a falunapot és régebben a majálist, de ezek után nem érdeklődnek a belediek. A szervezők nem ismerik a távolmaradás okát, de az biztos, hogy az itt élők szívesen látják a vendégeket. A Vicai Ifjúságért Sportegyesület régi községháza helyén, 2003 óta működő konditermét szintén főleg a településrész fiataljai látogatják. A falunapi programokat újabban szintén a civil társaság szervezi, de a jól összeszokott csapat meghallgatja mások véleményét is. Bedi Ervin a kis költségvetéssel dolgozó egyesület elnökeként számít a tagság segítségére, legyen az bármilyen horderejű munka, de úgy vette észre, hogy az évek múlásával egyre kevesebb időt tudnak szakítani az ilyen jellegű feladatokra. A nyilatkozó kevesli Beled fiatalokra gyakorolt megtartó erejét, ezért szerinte a programok szervezésénél ezt is figyelembe kellene venni. 
Bedi Ervin 2010 októbere óta tagja a testületnek, mert felismerte, hogy ha valóban tenni akar településéért, akkor olyan pozícióba kell kerülnie, amelyben hatékonyan továbbíthatja az emberek véleményét az önkormányzathoz. Azóta persze tudja, hogy aki komolyan gondolja, annak a képviselőség sokkal több munkával jár, mint ahogy a kívülálló laikusok feltételezik. A testületi ülésekre előterjesztett anyagot  alaposan átnézi, valamint felméri az azokban rejlő előnyöket és kockázatokat egyaránt. Már a bizottsági előkészítő szakaszban szinte eldől, hogy melyik javaslatra mondanak igent vagy nemet, de ettől függetlenül természetesen vannak viták - jegyezte meg Bedi Ervin, aki nem határoz elhamarkodottan, és tiszteletben tartja az idősebb városatyák véleményét. Ha viszont olyan téma kerül napirendre, amelyben a képviselőségét alig fél éve gyakorló fiatal kevésbé tájékozott, tapasztaltabb képviselőtársai kisegítik őt. Már az őszi választási kampány során eljuttatta bemutatkozó levelét a lakossághoz - jelezte Bedi Ervin -, melyben célként tüntette fel a helyi vállalkozások támogatását, valamint a szóba jöhető beruházók mielőbbi megkeresését. A képviselő épp ezért bízik abban, hogy  a hátralévő bő három évben képesek lesznek olyan intézkedéseket hozni, amelyek előmozdítják a fejlesztéseket.  Mivel az utcán járva-kelve nem tud mindenkivel szóba elegyedni, a képviselő legalább hatvan perces fogadóórát tervez márciustól minden kedden a hivatal épületében.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.