Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közös fenntartású intézmény Beledben

Nyolc óvónő, négy dajka és egy fűtő-karbantartó gondoskodik a beledi óvodába beíratott nyolcvanhat kisgyermek megfelelő ellátásáról, akik közül mindössze öt a bejáró. Vásárosfaluról és Edvéről, valamint Cirákról és Kenyeriből érkeznek a gyerekek – mondta Gerencsérné Németh Erika óvodavezető, akinek feladatai idén januártól megsokasodtak. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központ mint közös intézmény megszűnt Beledben, és helyette olyan közös fenntartású intézmény létrehozásán dolgoznak, mely magában foglalja a konyhát, az ifjúsági házat, az óvodát, a könyvtárat és a felnőttképzési központot. A megbízott vezető elfogadta a felkérést, s mint mondta: tudása legjavát nyújtja, hogy megfeleljen a feladatoknak. Szeretnék elfogadtatni a majdan Beledi Közös Fenntartású Intézmény néven működő egységet, mely elsősorban közművelődési és nevelési célokat fog szolgálni, a konyha pedig az óvodás gyermekek étkeztetését oldaná meg.
Mindentől függetlenül zajlik az élet az óvodában, a könyvtárral közös szervezésben január végén tartották meg a vers- és prózamondó versenyt, melyre a társközségek és a környező települések óvodáinak részvételére is számítottak. A tapasztalatok jók, mert szívesen versengenek a kicsik ezen a megmérettetésen. A szülői értekezleten a 2012/2013-as nevelési év első időszakának munkáját értékelték, valamint megbeszélték az elkövetkezendő feladatokat. Február 4-én nagy mulatság vár a gyerekekre, mert ezen a napon tartják a farsangot. Az óvodai beíratást május első hetére tervezték, de az előrejelzések szerint sajnos a mostani nevelési évnél kevesebb gyermekkel számolhatnak szeptembertől.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.