Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közös fenntartású intézmény Beledben

Nyolc óvónő, négy dajka és egy fűtő-karbantartó gondoskodik a beledi óvodába beíratott nyolcvanhat kisgyermek megfelelő ellátásáról, akik közül mindössze öt a bejáró. Vásárosfaluról és Edvéről, valamint Cirákról és Kenyeriből érkeznek a gyerekek – mondta Gerencsérné Németh Erika óvodavezető, akinek feladatai idén januártól megsokasodtak. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központ mint közös intézmény megszűnt Beledben, és helyette olyan közös fenntartású intézmény létrehozásán dolgoznak, mely magában foglalja a konyhát, az ifjúsági házat, az óvodát, a könyvtárat és a felnőttképzési központot. A megbízott vezető elfogadta a felkérést, s mint mondta: tudása legjavát nyújtja, hogy megfeleljen a feladatoknak. Szeretnék elfogadtatni a majdan Beledi Közös Fenntartású Intézmény néven működő egységet, mely elsősorban közművelődési és nevelési célokat fog szolgálni, a konyha pedig az óvodás gyermekek étkeztetését oldaná meg.
Mindentől függetlenül zajlik az élet az óvodában, a könyvtárral közös szervezésben január végén tartották meg a vers- és prózamondó versenyt, melyre a társközségek és a környező települések óvodáinak részvételére is számítottak. A tapasztalatok jók, mert szívesen versengenek a kicsik ezen a megmérettetésen. A szülői értekezleten a 2012/2013-as nevelési év első időszakának munkáját értékelték, valamint megbeszélték az elkövetkezendő feladatokat. Február 4-én nagy mulatság vár a gyerekekre, mert ezen a napon tartják a farsangot. Az óvodai beíratást május első hetére tervezték, de az előrejelzések szerint sajnos a mostani nevelési évnél kevesebb gyermekkel számolhatnak szeptembertől.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.