Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közös felelősségünk a gyermeknevelés

A gyermeknevelésben a szülői felelősség elsődleges, a társadalomnak pedig  biztosítania kell a családok megélhetésének anyagi hátterét. Erről is szó volt a 80 éves jubileumát ünneplő beledi óvodában.

Tompáné Balogh Mária megköszönte az óvónők és dajkák munkáját, majd elmesélte, hogy nemrég beszélgetett néhány egykori óvodással, akik pontosan emlékeznek azokra az időkre, amikor lelkesen készültek a meseórákra. A polgármester a közelmúlt fejlesztéseiről is említést tett, hisz  próbára tette az emberek türelmét, amikor néhány éve nyílászárókat cseréltek, és leszigeteltették az épületet; de az eredmény önmagáért beszél. Hamarosan padlófűtéssel ellátott, korszerű csoportszobák fognak a gyermekek rendelkezésére állni.
A város vezetője felolvasta – a kilencvenedik születésnapja alkalmából nemrég felköszöntött – Dosztál Dezsőné Meseországban című versét, mely az óvodáskorba varázsolta a hallgatóságot.
A legcsodálatosabb teremtmény az ember, viszont valamennyien különbözőek vagyunk: más a fizikumunk és más a gondolkodásunk. Gyopáros Alpár szerint egy dologban viszont megegyezünk: mindenki szereti a gyerekeket, ezért szülőként, nagyszülőként, pedagógusként a lehető legjobbat nyújtanánk nekik.
– Fontosabbak ők, mint saját magunk. A gyermekek biztonságának záloga a család, továbbá az óvoda és az iskola. Édesanyám óvónő, ezért gyakran megfordultam az intézményben, nemcsak mint óvodás, hanem mint az ő gyermeke is. A beszoktatás mindenkinek nehéz, amikor a szülő könnyeivel küszködve engedi el gyermeke kezét. Ez az a dolog, ami a legfontosabb az intézményesített nevelői-oktatói hálózatban, mert nem mindegy, hogy pusztán gyermekmegőrzőként, vagy értéket teremtő, valódi pedagógiai műhelyként fog működni. Mivel polgármester asszony jóvoltából volt szerencsém betekinteni az intézmény mindennapjaiba és infrastrukturális hátterébe, bátran kijelenthetem, a beledi óvoda értékteremtő műhely.
A rendezvényre meghívást kaptak az egykori dolgozók, Gerencsérné Németh Erika intézményvezető pedig az óvoda elmúlt nyolcvan évét ismertette a vendégekkel.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 03. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.