Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Középiskolások látogatása a csornai polgármesteri hivatalban

Egynapos intézménylátogatási programon vettek részt a csornai középiskolások annak az uniós projektnek a keretében, melyet az Új tanulási formák az élethosszig tartó tanulás jegyében, a Rábaköz közművelődési intézményeiben címmel nyert el a városi könyvtár. A városháza épületének bejárását a legnagyobb ügyfélforgalmat lebonyolító szervezeti egységgel, a 34 ezer fő ellátásáról gondoskodó okmányirodával kezdték, majd a jegyző és a polgármester irodája következett, utána pedig a tanácstermeket nézték meg. A középiskolások körbeállták azt az asztalt, amelynél a mindenkori ülést vezető bizottsági elnökök foglalnak helyet, és megmutatták nekik, hogy hova ülnek le a hivatali dolgozók, valamint a tárgyalásban érintett intézményvezetők. Az előkészítő üléseket nem szokta közvetíteni a helyi televízió, de attól még nyilvánosak a megbeszélések – magyarázta az aljegyző. A diákok elfoglalták a nagyteremben lévő karfás fotelokat, és meghallgatták az önkormányzatiságról szóló beszámolót. Az aljegyző az “Alaptörvény asztalánál” elmesélte a tanulóknak, hogy milyen módon lehet igényelni a jövő évben hatályba lépő törvény személyre szóló, egyedi példányát. Lajdi Erika, a Kossuth-iskola tanulója diáktársai nevében megköszönte, hogy részt vehettek a látogatáson, valamint megismerkedhettek a hivatal szervezeti egységeivel.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.