Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Közel másfél milliárd forint értékű fejlesztés küszöbén áll Kapuvár

A befektetett energia és a ráfordított munka sokszorosan megtérül. Amit a kapuváriak az októberben záruló önkormányzati ciklusban
elhatároztak, meg is valósították az elmúlt öt év alatt, sőt minden feltétel adott az ígéretes folytatáshoz.

Hámori György mielőtt lezárta volna a 2014/2019-es önkormányzati ciklust, köszönetet mondott a képviselő-testületnek. A polgármester az ellenzéki képviselőkkel is megtalálta a megfelelő hangnemet, ezért az öt év során velük is sikerült konstruktív együttműködés kialakítania. Kapuvár vezetője a korábbi választások alkalmával is többször leszögezte: amint véget ér a kampány és megalakul az új képviselő-testület, csak egy cél lebeghet a szemük előtt, mely nem más, mint a város érdeke mindenekfelett.
– Kapuvár önkormányzata ismét nagyon jól ki tudta használni azokat a pályázati forrásokat, amelyek nélkül egy város nem tud mozdulni. Ebben nagy szerepe volt Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőnek – jegyezte meg Hámori György, aki szerint sokat nyomott a latban, hogy Kapuvár nagyon jó kapcsolatot alakított ki kormányzati szinten is. Jól példázza mindezt, hogy a kabinet vita nélkül bólintott rá arra az 540 millió forintra, melyből Kapuvár megépíti a bentlakásos idősotthont.
A jelenlegi képviselő-testület határozott elképzelésekkel kezdte meg a munkát 2014-ben, és a lelkesedésük végig kitartott, olyannyira, hogy tudják, mivel kellene folytatni, melyhez az anyagi forrás is a rendelkezésükre áll. Valaminek a vége egyben egy ígéretes dolog kezdete is egyben: közel másfél milliárd forint értékű fejlesztés küszöbén áll Kapuvár.
Hámori György azt is elmondta, hogy egy elnyert pályázat még nem feltétlenül jelent fenntartható fejlődést a településen, mert arra alkalmas személyeknek kell végigvinnie a projekteket. Sokan gondolhatják: könnyű elkölteni a pénzt, ha már megkapták, azonban rengeteg tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy pozitívan jöjjenek ki a beruházások során felmerülő váratlan helyzetekből.
Az emberek akkor lehetnek nyugodtak, ha stabilan működik a város, és a fejlesztési célok is megvalósulnak.

Beküldés dátuma: 2019. 10. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.