Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kövecs Hajnalka első önálló fotókiállítása Csornán

A csornai művelődési központ munkatársainak nagyon fontos, hogy egész éven át bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a helyi alkotóknak, képző- és iparművészeknek. Augusztus végén a fotózás szerelmeseinek kedveskedtek Kövecs Hajnalka csornai témájú képeinek bemutatásával a magyar fotográfia napja alkalmából rendezett évadnyitó tárlaton.

– Immár tizenkét éve annak, hogy megnyitottuk első fotográfia napi kiállításunkat. Az elmúlt években tizenegy tárlatot rendeztünk, hisz 2020-ban a pandémia nem tette lehetővé, hogy megszervezzük – mondta köszöntőjében Szalayné Galambosi Tímea. A városi művelődési központ igazgatója hozzátette: A kiállítók mindannyian kötődnek Csornához és a Rábaközhöz.
Szalayné Galambosi Tímea amikor megnyitó beszédét megírta, főleg érzések, színek és hangok kerítették hatalmába a tizenhat éve Csornán élő alkotóval kapcsolatban.
Kövecs Hajnalka, a Csornai Bárdos Kórus aktív tagja jelenleg a Csornai Középiskolai Kollégium nevelőtanára, ezenkívül az ifjúsági kórus életét is szervezi. Szabadidejében járja a természetet és megörökíti a körülöttünk lévő mindennapi csodákat – fogalmazott a művelődési központ vezetője, aki szerint Hajnalka igazi művészlélek. Az elmúlt évek alatt tovább fejlődött az alkotó kreativitása, újabb és újabb területeken mutatkozott meg, mire képes önállóan. Sokoldalúságát mutatja, hogy meg tudja szólaltatni a zongorát, a gitárt, a citerát, a fuvolát, és szívesen eljár a különböző prózamondó és szavalóversenyekre.
A fotózást autodidakta módon sajátította el és szinte valamennyi téma megfogja: emberek, családok, sportolók, épületek, természeti jelenségek, különleges növények, az állatok mozgása, hegyek és síkvidékek,
A fotós gazdag anyaggal rendelkezik, melyek közül a Csornán készült alkotások kerültek a művelődési központ termének falaira. Kövecs Hajnalka izgatottan figyelte a közönség reakcióját, hisz neki ez volt az első önálló kiállítása. Aki belépett a kiállítótérbe, rögtön körülvette a szépség, a harmónia és a nyugalom, érezhette az alkotó lelki gazdagságát és hagyománytiszteletét.

Beküldés dátuma: 2022. 09. 06.

További hírek

DANUBIUS play