Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kövecs Hajnalka első önálló fotókiállítása Csornán

A csornai művelődési központ munkatársainak nagyon fontos, hogy egész éven át bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a helyi alkotóknak, képző- és iparművészeknek. Augusztus végén a fotózás szerelmeseinek kedveskedtek Kövecs Hajnalka csornai témájú képeinek bemutatásával a magyar fotográfia napja alkalmából rendezett évadnyitó tárlaton.

– Immár tizenkét éve annak, hogy megnyitottuk első fotográfia napi kiállításunkat. Az elmúlt években tizenegy tárlatot rendeztünk, hisz 2020-ban a pandémia nem tette lehetővé, hogy megszervezzük – mondta köszöntőjében Szalayné Galambosi Tímea. A városi művelődési központ igazgatója hozzátette: A kiállítók mindannyian kötődnek Csornához és a Rábaközhöz.
Szalayné Galambosi Tímea amikor megnyitó beszédét megírta, főleg érzések, színek és hangok kerítették hatalmába a tizenhat éve Csornán élő alkotóval kapcsolatban.
Kövecs Hajnalka, a Csornai Bárdos Kórus aktív tagja jelenleg a Csornai Középiskolai Kollégium nevelőtanára, ezenkívül az ifjúsági kórus életét is szervezi. Szabadidejében járja a természetet és megörökíti a körülöttünk lévő mindennapi csodákat – fogalmazott a művelődési központ vezetője, aki szerint Hajnalka igazi művészlélek. Az elmúlt évek alatt tovább fejlődött az alkotó kreativitása, újabb és újabb területeken mutatkozott meg, mire képes önállóan. Sokoldalúságát mutatja, hogy meg tudja szólaltatni a zongorát, a gitárt, a citerát, a fuvolát, és szívesen eljár a különböző prózamondó és szavalóversenyekre.
A fotózást autodidakta módon sajátította el és szinte valamennyi téma megfogja: emberek, családok, sportolók, épületek, természeti jelenségek, különleges növények, az állatok mozgása, hegyek és síkvidékek,
A fotós gazdag anyaggal rendelkezik, melyek közül a Csornán készült alkotások kerültek a művelődési központ termének falaira. Kövecs Hajnalka izgatottan figyelte a közönség reakcióját, hisz neki ez volt az első önálló kiállítása. Aki belépett a kiállítótérbe, rögtön körülvette a szépség, a harmónia és a nyugalom, érezhette az alkotó lelki gazdagságát és hagyománytiszteletét.

Beküldés dátuma: 2022. 09. 06.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés