Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Köszönet az aggódásért, és azért, hogy a támaszaink voltak

A szépkorúakban sokkal inkább értéket és fontos erőforrást fedezhetünk fel, mert olyan tapasztalatok birtokában vannak, amellyekkel képesek voltak átvészelni a nehéz időszakokat is  – jelentette ki Bősze Kornél polgármester azon a rendezvényen, amelyet Bezi idősebb polgárainak köszöntésére szerveztek. Tudásukra manapság különösen szükség van – tette hozzá. Az idősek taníttatták, nevelték fel a jelen nemzedéket, akik pedig unokákkal örvendeztették meg a nagyszülőket. Az örömteli délutánon azokra is gondoltak, akik nem tudtak eljönni valamilyen okból. – Értünk dolgoztak, áldozatot vállaltak, hogy jobb életünk legyen, mint amilyen nekik megadatott. Köszönjük, hogy megtanították nekünk: az életben mindennek ára van, de bízzunk magunkban és az emberekben. Ha mindig többet teszünk, többé is válhatunk – hangzott a köszöntőben.
Lengyel Lajos polgármester az idősek ünnepén néhány érdekes statisztikai adatot osztott meg az egybegyűltekkel: Szilban 170-en töltötték be a 70.életévüket, s e korcsoportban a nők szinte még egyszer annyian vannak, mint az erősebbik nem tagjai. Szil legidősebb polgára 97 esztendős, de a jeles napon nem tudott megjelenni. Az egy évvel ezelőtt tartott nyugdíjasköszöntő óta 13-an érték el ezt a korhatárt, viszont 16-an távoztak el az élők sorából. A szépkorúak szili rendezvényét megtisztelte jelenlétével Pozsgai Balázs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke, valamint a szlovákiai Újfalu polgármestere és több képviselője, bízva a testvértelepülési kapcsolat jövőbeni kialakításában.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.