Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kórusok hangversenye külföldi fellépőkkel

A Bécsben megrendezett nemzetközi kórustalálkozóról két reprezentatív csoport érkezett Magyarországra, illetve Kapuvárra, ahol a „hazai színeket” az Ars Camerata kórus képviselte. A kanadai és kaliforniai énekesek fellépése megtiszteltetés a város számára – mondta Németh Csóka Gábor. Az alpolgármester szerint a Szent Anna-templomban megtartott hangverseny jól illeszkedett a település 850 éves köszöntése alkalmából szervezett rendezvénysorozathoz.
Amanda Brunk arról beszélt, hogy a bécsi Summa Cum Laude ifjúsági zenei fesztiválról látogattak ide Kapuvárra. Az 1980-as években alakult kanadai „Grand Philharmonic Youth” kórus jövőre is számtalan fellépést tervez. A kaliforniai énekesek szintén az osztrák fővárosból tettek kitérőt – mesélte Samuel Lin együttesvezető –, hogy a kapuvári közönséget is megörvendeztessék előadásukkal. A San Gabriel Valley Children’s nevű csapat jó benyomást szerzett a rábaközi településen.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.