Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Korabeli búcsúi hangulat, különböző tájegységek ízei Kapuváron

– Ez az igazi búcsú, mondjuk ki! Amikor életben tartjuk a hagyományainkat, ezért szeretnénk tovább vinni – mondta Tóth Imre, Kapuvár alpolgármestere a Hagyományőrző Szent Anna-napi búcsú délutáni megnyitó rendezvényén.

Kapuvári népviseletben jelentek meg a délelőtti ünnepi mise résztvevői a kapuvári Szent Anna-templomnál. A szertartást követően a folklór együttesek apáink táncát és a kapuvári verbunkot mutatták be a templom melletti parkban. Délután a 85-ös főúton kezdődött a színes és látványos felvonulás, mely a néptánciskolától egészen a várárokig haladt tovább, ahol tánccal szórakoztatták a nagyközönséget.

– Akik rendszeresen részt vesznek a kapuvári búcsúban, tudják, hogy a környék táncegyüttesei színesítették produkciójukkal a rendezvényt – mondta Csitei Gábor, majd hozzátette: Idén ez változott valamennyit, mert igaz, hogy a délelőtti templomi szentmisén a vitnyédiek és a szanyiak közreműködtek, de utánuk a kalocsai táncosok léptek fel. A Kapuvár Néptáncegyüttes vezetője szeretné, ha a szűkebben vett hazai kultúra mellett a Kárpát-medencei tájegységek viseletét és táncát is megismerhetné a nagyérdemű, ezért elhatározták, hogy minden esztendőben meghívják egy-egy távolabbi település tánccsoportját is.
A Kalocsai Hagyományőrző Együttes és a Kapuvár Néptáncegyüttes bemutatója után Tóth Imre köszöntötte a közönséget és a vendégeket. A kalocsai táncosok első ízben szerepeltek a kapuvári búcsún.
– Köszönöm minden kapuvári és kalocsai táncosnak a szereplést. Köszönöm, hogy eljöttek hozzánk Kapuvárra. Nagy öröm számunkra, hogy megcsodálhatjuk gyönyörű népviseletüket. Bízunk abban, hogy a két település kapcsolata hosszútávú és gyümölcsöző lesz – mondta az alpolgármester.

Beküldés dátuma: 2022. 07. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek