Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Korábbi jó formájukat hozták a versenyzők

A kapuvári Castrum SC. karate szakosztályának tizennégy fős az utánpótlás versenyzői kerete, s ők valamennyien érettek az országos megmérettetésekre – mondta dr. Szalai László. Hozzátette: volt olyan időszak, amikor ennél többen versenyeztek, most inkább a középiskolás korosztály üresedett meg. Szerinte ez a csökkenő tendencia annak köszönhető, hogy az általános iskolástól még elvárja a szülője, hogy sportoljon, de mire a diákok nagyobbak lesznek, csökken ez a fajta lelkesedés. Nem mindenki vállalja a magas szintű gyakorlást, a heti hat-nyolc edzést, de akik kitartanak, év végére már nagyon jól szerepelnek – fogalmazott az edző –, mert jó ha valaki tehetséges, de a szorgalom hozza meg az igazi eredményt.
A magyar kyokushin karate szervezet legnagyobb utánpótlás versenyét a szakági vezetők részvételével, komoly külsőségek között rendezik meg. Dr. Szalai szerint aki látta már a gyöngyösi sportcsarnokot, az bizony irigykedhet a csodaszép épület miatt. A kapuvári versenyzők szereplése biztató: mindenki azt a teljesítményt hozta, amit a felkészítők elvártak tőle. A közel tíz éve edző Fábián Márk és Bazsó Rebeka ezüstérmesek lettek, és mindkettőjüknek komoly céljaik vannak, mert szeretnének bekerülni a válogatottba. Kapuvári trénerük csodálkozna azon, ha a válogatott edzők másként látnák, vagyis szerinte jövőre jó eséllyel szerepelhetnek a korosztályos nemzeti keret tagjaként  a Hollandiában megrendezésre kerülő EB-bajnokságon. Idén minden versenyen nyert Németh Veronika; Pantelics Bencének viszont sérülése miatt a legutóbbi megmérettetést ki kellett hagynia. A fiatalabb karatésokkal szemben még nincsenek elvárások, az a lényeg, hogy megkedveljék ezt a sportot. Az ezüstérmes Magyar Zoltán és a bajnok Licskai Dávid még a várakozásoknál is jobban teljesített Európa egyik legrangosabb versenyén, ahol mindenki ott van, aki számít ebben a küzdőágban.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.