Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kónyi óvodaátadó

Balogh József nemcsak mint a megyeszékhely egykori polgármestere, hanem, mint gyakorló nagypapa mondta az elismerő szavakat. Az Európai Unió, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult fejlesztés révén szép, tágas terek, korszerű berendezések szolgálják a kónyi gyerekek kényelmét.
– A remény hal meg utoljára – fogalmazott a kónyi polgármester, aki szerint a mondás az ő esetükre különösen igaz. 2005 óta sok tervezésen, sikertelen projekten és újragondoláson vannak túl, hiszen ekkoriban merült fel először az ötlet, hogy közös tető alá kellene hozni a két különálló épületben működő óvodát. 2009-ben egy kisebb léptékű fejlesztésre nyertek támogatást, melyből megújították a Petőfi utcai épület két foglalkoztatóját. A következő esztendőben benyújtották az újabb pályázatot, mellyel a megnyerhető legnagyobb összeget, vagyis 60 millió forintot kapott a kónyi önkormányzat, viszont ahhoz, hogy megszűnjön a megosztottság, legalább 500 m2-rel kellett megnövelni az épület alapterületét. Az utóbbi nagyobb hozzájárulást igényelt a helyhatóságtól, de legalább hosszú időre megoldja az óvodások helyzetét – fogalmazott Aller Imre. A bővítésen túl tornaszobával, valamint további foglalkoztatóval, aulával és irodákkal egészült ki a komplexum.
Az óvodai személyzetnek rengeteg problémát okozott a két épület közötti ingázás, de mindent elkövettek az egységes szakmai munkáért. – Boldogok, büszkék és hálásak vagyunk – erősítette meg mindenki érzését Tuba Csilla óvodavezető, aki az ünnepi alkalomra kiadványt állított össze az óvoda múltjáról és jelenéről.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.