Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kónyi óvodaátadó

Balogh József nemcsak mint a megyeszékhely egykori polgármestere, hanem, mint gyakorló nagypapa mondta az elismerő szavakat. Az Európai Unió, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult fejlesztés révén szép, tágas terek, korszerű berendezések szolgálják a kónyi gyerekek kényelmét.
– A remény hal meg utoljára – fogalmazott a kónyi polgármester, aki szerint a mondás az ő esetükre különösen igaz. 2005 óta sok tervezésen, sikertelen projekten és újragondoláson vannak túl, hiszen ekkoriban merült fel először az ötlet, hogy közös tető alá kellene hozni a két különálló épületben működő óvodát. 2009-ben egy kisebb léptékű fejlesztésre nyertek támogatást, melyből megújították a Petőfi utcai épület két foglalkoztatóját. A következő esztendőben benyújtották az újabb pályázatot, mellyel a megnyerhető legnagyobb összeget, vagyis 60 millió forintot kapott a kónyi önkormányzat, viszont ahhoz, hogy megszűnjön a megosztottság, legalább 500 m2-rel kellett megnövelni az épület alapterületét. Az utóbbi nagyobb hozzájárulást igényelt a helyhatóságtól, de legalább hosszú időre megoldja az óvodások helyzetét – fogalmazott Aller Imre. A bővítésen túl tornaszobával, valamint további foglalkoztatóval, aulával és irodákkal egészült ki a komplexum.
Az óvodai személyzetnek rengeteg problémát okozott a két épület közötti ingázás, de mindent elkövettek az egységes szakmai munkáért. – Boldogok, büszkék és hálásak vagyunk – erősítette meg mindenki érzését Tuba Csilla óvodavezető, aki az ünnepi alkalomra kiadványt állított össze az óvoda múltjáról és jelenéről.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.