Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Költségkímélő fűtéssel sem hűl ki a lakás

Kapuváron jelenleg mind a négy kazánház üzemel. Mivel az időjárási viszonyok is szükségessé tették, a fogyasztók többségének kérésére szeptember 20-a után beindult a távfűtés a városban.

A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. folyamatos fejlődésen megy keresztül. Pászli Tibor ügyvezető szerint egyre gazdaságosabb és biztonságosabb üzemmódban működnek, de ezekért az eredményekért sokat kell tenni.
A villamos és mechanikus karbantartási feladatokat a nyár során elvégezték. Két kazánház a meleg víz szolgáltatás miatt nyaranta sem áll le.
– A tulajdonos önkormányzattól jelentős anyagi támogatást kapunk, mert a mai hőárak mellett az indokolt fejlesztéseket sem tudnánk finanszírozni – fogalmazott az ügyvezető. Elmondta, hogy mindegyik kazánházban felkészültek arra, ha egy fűtőberendezés valamilyen oknál fogva meghibásodna, akkor másik két kisebb üzemelne helyette. További előnye a különböző méretű és kapacitású kazánoknak, hogy az évszaknak megfelelően használják őket. Tavaly nyáron az Ifjúság úton egyetlen nagy kazán szolgáltatta a meleg vizet, ezért két kisebb berendezést is üzembe állítanak alkalmanként. Beépítésre került két új rozsdamentes kémény, újabb építésével pedig kiválhatják a régebbi ún. hármas füstelvezetőt.
Mára azok is megbékéltek, akik a leginkább ellenezték a lakásonként bevezetett egyedi mérést, sőt inkább azt sajnálják, hogy nem került sor korábban a változtatásra. A hőszolgáltató szintén takarékoskodik az energiával, és egyáltalán nem áll érdekükben az indokolatlan túlfűtés.
– Mi csak arra kérünk mindenkit, amit felhasznál, azt fizesse ki. A gazdaságossághoz az is hozzátartozik, hogy megfelelő nyílászárók és hőszigetelt lakások legyenek, mert óriási megtakarítást lehet vele elérni – tette hozzá a szakember. Véleménye szerint el kell felejteni azt a rosszul bevésődött gyakorlatot, hogy a lakók csak akkor érzik jól magukat, ha forró a radiátor. A szobában lévő hőmérő legyen az irányadó, ráadásul mindenki a saját zsebére takarékoskodhat.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.