Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiváló eredmények a német nyelvi versenyeken

A tanuló alaposan felkészült, ezért már negyed nyolckor megjelent az iskolában, hogy beszélgethessen tanárával. - Ami nekem nagyobb gondot jelentett, az a történet, mert nem mindig értettem, hogy miről szól - mesélte Ágnes, aki a 16-os versenyzői sorszámot húzta, így csak délután került sorra az egész napon át tartó rendezvényen. Először kötetlen beszélgetést folytatott családjáról, majd egy utazást illusztráló kép alapján kellett beszélnie a látottakról, s legvégül az elsőre olvasott történetet kellett összefoglalnia idegen nyelven.

A diák első osztályos kora óta tanulja a németet, eleinte csak alapszinten foglalkozott vele, később pedig ezt a nyelvi tagozatot választotta iskolájában. A kiváló helyezést elért lány kedveli a németet, s többször járt már Németországban, tavalyelőtt például cserediák kapcsolat révén utazott egy befogadó családhoz, amelynek tagjai viszontlátogatásra érkeztek hozzájuk, s mindegyik alkalommal jól érezte magát. Ágnest hetedikes lévén már foglalkoztatja a gondolat, hogy melyik iskolában folytassa középiskolai tanulmányait. Szóba került a győri Kazinczy  emeltszintű német osztálya, vagy a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium nyelvi előkészítője. A rákóczis diák távlati  tervei közt szerepel, hogy orvos vagy tanár legyen.

Fehér Lászlóné igazgató a hetedik évfolyam emelt óraszámban tanuló, német nyelvi versenyen részt vevő csoport többi tagját is bemutatta: Kovács Martin, Halaseh Olivér, Varga Levente, Szűcs Nikolett és Kantó Alexandra.

 

 

 

 

Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.