Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiváló eredmények a német nyelvi versenyeken

A tanuló alaposan felkészült, ezért már negyed nyolckor megjelent az iskolában, hogy beszélgethessen tanárával. - Ami nekem nagyobb gondot jelentett, az a történet, mert nem mindig értettem, hogy miről szól - mesélte Ágnes, aki a 16-os versenyzői sorszámot húzta, így csak délután került sorra az egész napon át tartó rendezvényen. Először kötetlen beszélgetést folytatott családjáról, majd egy utazást illusztráló kép alapján kellett beszélnie a látottakról, s legvégül az elsőre olvasott történetet kellett összefoglalnia idegen nyelven.

A diák első osztályos kora óta tanulja a németet, eleinte csak alapszinten foglalkozott vele, később pedig ezt a nyelvi tagozatot választotta iskolájában. A kiváló helyezést elért lány kedveli a németet, s többször járt már Németországban, tavalyelőtt például cserediák kapcsolat révén utazott egy befogadó családhoz, amelynek tagjai viszontlátogatásra érkeztek hozzájuk, s mindegyik alkalommal jól érezte magát. Ágnest hetedikes lévén már foglalkoztatja a gondolat, hogy melyik iskolában folytassa középiskolai tanulmányait. Szóba került a győri Kazinczy  emeltszintű német osztálya, vagy a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium nyelvi előkészítője. A rákóczis diák távlati  tervei közt szerepel, hogy orvos vagy tanár legyen.

Fehér Lászlóné igazgató a hetedik évfolyam emelt óraszámban tanuló, német nyelvi versenyen részt vevő csoport többi tagját is bemutatta: Kovács Martin, Halaseh Olivér, Varga Levente, Szűcs Nikolett és Kantó Alexandra.

 

 

 

 

Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.