Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kisebbségi referens Kapuváron

Hogy ne egyesével futkossanak az érintettek a  polgármesterhez, megbízta Nyári Lászlót, gyűjtse össze az észrevételeket, és értő módon tolmácsolja a városvezetésnek. Azért a romológusra esett a választás, mert a képviselni szándékozott csoportból való, tehát jómaga is cigányember. A volt pedagógust sokan ismerik, és megbíznak benne, ráadásul államigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik.
A referens minden héten csütörtökön 9-től 12 óráig várja az érdeklődőket a városháza földszinti “barna”termében. Nyári László leszögezte: nyugodtan jöhetnek hozzá a romák a családban felmerült ügyes-bajos dolgaikkal, legyen az lakás vagy iskoláztatási, vagy megélhetési probléma. A polgármesteri hivatal  előadója szoros kapcsolatot ápol a helyi családsegítővel és a munkaügyi kirendeltséggel, de a cigány kisebbségi önkormányzat alelnökeként is szorgalmazza e területek együttműködését.
A Teleki Blanka-díjjal kitüntetett Nyári László határozatlan időre szóló referensi kinevezéséről megjegyezte: mindkét fél -  az általa képviselt cigányság és a polgármesteri hivatal - kölcsönös megelégedése és őszinte hozzáállása mellett szeretné végezni munkáját.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • „Csorna és a Premontrei Rend elválaszthatatlanok”

  Miről ismerszik meg leginkább a csornai lét, az itt élők identitása? A válaszok közt biztosan előkelő helyen szerepelnek Szent Norbert követői, a 900 éves fennállásukat ünneplő premontreiek.

 • Folytatódik a rábatamási óvoda korszerűsítése

  A rábatamási óvodában szeretetteljes légkört alakítottak ki a gyerekeknek, ugyanakkor komoly nevelőmunkát végeznek a kicsik érdekében.

 • Van mivel büszkélkednie a beledi iskolának

  A diákoknak sikerélmény, a felkészítő pedagógusnak pedig nagy öröm és egyben visszaigazolás a tanulók eredményes szereplése a tanulmányi versenyeken.

 • Hódvárak Belednél

  A hód nem válogat, még az elhagyott horgászbotot is beépíti várába orsóstól, mindenestől. Az őket lefülelő halőr reggel hat óra után szembesült a látvánnyal, de az emlős sem rest, elrejtőzik a víz alatt, hogy aztán tíz méter távolságban újból a felszínre ússzon.

 • Körzeti tűzoltóverseny a farádi pályán

  A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Farád Község Önkormányzata és Farád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének közös szervezésében került megrendezésre a 2018.