Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kisebbségi referens Kapuváron

Hogy ne egyesével futkossanak az érintettek a  polgármesterhez, megbízta Nyári Lászlót, gyűjtse össze az észrevételeket, és értő módon tolmácsolja a városvezetésnek. Azért a romológusra esett a választás, mert a képviselni szándékozott csoportból való, tehát jómaga is cigányember. A volt pedagógust sokan ismerik, és megbíznak benne, ráadásul államigazgatási tapasztalatokkal rendelkezik.
A referens minden héten csütörtökön 9-től 12 óráig várja az érdeklődőket a városháza földszinti “barna”termében. Nyári László leszögezte: nyugodtan jöhetnek hozzá a romák a családban felmerült ügyes-bajos dolgaikkal, legyen az lakás vagy iskoláztatási, vagy megélhetési probléma. A polgármesteri hivatal  előadója szoros kapcsolatot ápol a helyi családsegítővel és a munkaügyi kirendeltséggel, de a cigány kisebbségi önkormányzat alelnökeként is szorgalmazza e területek együttműködését.
A Teleki Blanka-díjjal kitüntetett Nyári László határozatlan időre szóló referensi kinevezéséről megjegyezte: mindkét fél -  az általa képviselt cigányság és a polgármesteri hivatal - kölcsönös megelégedése és őszinte hozzáállása mellett szeretné végezni munkáját.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.