Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiscsornai civilek Balogh Csaba képviselővel együtt lobbiznak a játszótérre alkalmas területért

Minél több termék vonalkódját szeretnék összegyűjteni és beküldeni a megadott címre, hogy esélyesek legyenek a “Főzzön játszóteret” elnevezésű pályázaton. Balogh Csaba helyi képviselő mivel jónak tartja az elképzelést, közvetíteni szeretne az akciót elindító kiscsornaiak és a polgármester között. Kameránk előtt elmondta:  A városnak nem kerülne pénzébe a beruházás, hiszen a cég állja a nyertes pályázó költségeit, csak ki kell jelölni a megfelelő, építkezésre alkalmas területet. Már kinéztek maguknak néhány olyan helyet, ahova el tudnák képzelni az EU-komfortos játszóteret.
Korábban több kiscsornai szülő panaszolta a játszóterek hiányát az érintett városrészen. A főút melletti füves focipályán a gyerekek futkoshatnak ugyan, de egyéb lehetőség nem áll a rendelkezésükre, ezért az anyukák kénytelenek bevinni csemetéiket a városközpontba. Tóth Gabriella - ha többen akarják, hátha lesz belőle valami alapon - vállalta, hogy szintén közbenjár a hivatalban, mert tudomására jutott, hogy az ötletgazda hölgyet első körben elutasította az önkormányzat.
A kiscsornai civilek egyébként nem először fognak össze, mert a településrész ünnepnapján a tombolából befolyt összeget a focipálya rendbehozatalára fordították. Sajnos, pénzhiány miatt abbamaradt az évente megrendezésre kerülő nevezetes alkalom, ezért az itt élők több kisebb program szervezésével próbálkoznak. Az összejövetelekre csupán az említett futballpályát használhatják, ezért nagy szükségük lenne egy közösségi házra.
Aki szeretne hozzájárulni a kiscsornaiak sikeréhez, az juttassa el a megvásárolt termékek vonalkódját a szervezőkhöz: Csorna, Bocskai u. 15.-re, valamint a  06-70/77-00-883-as telefonszámon jelezheti részvételi szándékát.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.