Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiscsornai civilek Balogh Csaba képviselővel együtt lobbiznak a játszótérre alkalmas területért

Minél több termék vonalkódját szeretnék összegyűjteni és beküldeni a megadott címre, hogy esélyesek legyenek a “Főzzön játszóteret” elnevezésű pályázaton. Balogh Csaba helyi képviselő mivel jónak tartja az elképzelést, közvetíteni szeretne az akciót elindító kiscsornaiak és a polgármester között. Kameránk előtt elmondta:  A városnak nem kerülne pénzébe a beruházás, hiszen a cég állja a nyertes pályázó költségeit, csak ki kell jelölni a megfelelő, építkezésre alkalmas területet. Már kinéztek maguknak néhány olyan helyet, ahova el tudnák képzelni az EU-komfortos játszóteret.
Korábban több kiscsornai szülő panaszolta a játszóterek hiányát az érintett városrészen. A főút melletti füves focipályán a gyerekek futkoshatnak ugyan, de egyéb lehetőség nem áll a rendelkezésükre, ezért az anyukák kénytelenek bevinni csemetéiket a városközpontba. Tóth Gabriella - ha többen akarják, hátha lesz belőle valami alapon - vállalta, hogy szintén közbenjár a hivatalban, mert tudomására jutott, hogy az ötletgazda hölgyet első körben elutasította az önkormányzat.
A kiscsornai civilek egyébként nem először fognak össze, mert a településrész ünnepnapján a tombolából befolyt összeget a focipálya rendbehozatalára fordították. Sajnos, pénzhiány miatt abbamaradt az évente megrendezésre kerülő nevezetes alkalom, ezért az itt élők több kisebb program szervezésével próbálkoznak. Az összejövetelekre csupán az említett futballpályát használhatják, ezért nagy szükségük lenne egy közösségi házra.
Aki szeretne hozzájárulni a kiscsornaiak sikeréhez, az juttassa el a megvásárolt termékek vonalkódját a szervezőkhöz: Csorna, Bocskai u. 15.-re, valamint a  06-70/77-00-883-as telefonszámon jelezheti részvételi szándékát.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.