Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiscsornai civilek Balogh Csaba képviselővel együtt lobbiznak a játszótérre alkalmas területért

Minél több termék vonalkódját szeretnék összegyűjteni és beküldeni a megadott címre, hogy esélyesek legyenek a “Főzzön játszóteret” elnevezésű pályázaton. Balogh Csaba helyi képviselő mivel jónak tartja az elképzelést, közvetíteni szeretne az akciót elindító kiscsornaiak és a polgármester között. Kameránk előtt elmondta:  A városnak nem kerülne pénzébe a beruházás, hiszen a cég állja a nyertes pályázó költségeit, csak ki kell jelölni a megfelelő, építkezésre alkalmas területet. Már kinéztek maguknak néhány olyan helyet, ahova el tudnák képzelni az EU-komfortos játszóteret.
Korábban több kiscsornai szülő panaszolta a játszóterek hiányát az érintett városrészen. A főút melletti füves focipályán a gyerekek futkoshatnak ugyan, de egyéb lehetőség nem áll a rendelkezésükre, ezért az anyukák kénytelenek bevinni csemetéiket a városközpontba. Tóth Gabriella - ha többen akarják, hátha lesz belőle valami alapon - vállalta, hogy szintén közbenjár a hivatalban, mert tudomására jutott, hogy az ötletgazda hölgyet első körben elutasította az önkormányzat.
A kiscsornai civilek egyébként nem először fognak össze, mert a településrész ünnepnapján a tombolából befolyt összeget a focipálya rendbehozatalára fordították. Sajnos, pénzhiány miatt abbamaradt az évente megrendezésre kerülő nevezetes alkalom, ezért az itt élők több kisebb program szervezésével próbálkoznak. Az összejövetelekre csupán az említett futballpályát használhatják, ezért nagy szükségük lenne egy közösségi házra.
Aki szeretne hozzájárulni a kiscsornaiak sikeréhez, az juttassa el a megvásárolt termékek vonalkódját a szervezőkhöz: Csorna, Bocskai u. 15.-re, valamint a  06-70/77-00-883-as telefonszámon jelezheti részvételi szándékát.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.