Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kirakodóvásár Csornán

A csornai katolikus óvodában már hagyománnyá vált a Szent Mihály-napi vásár megrendezése, amikor felelevenítik a régi vásárok hangulatát és az e naphoz fűződő népszokásokat.

Több mint 200 gyermek, köztük óvodások és első osztályosok vettek részt a rendezvényen. Az udvaron sátrakat állítottak fel, ahová elhelyezték az óvó nénik által készített szebbnél-szebb portékákat. Népi rigmusokkal, kikiáltókkal, énekekkel készültek az óvodások a forgatagra. A kisbírók dobpergetéssel, kikiáltóval jelezték a vásár kezdetét. A gyerekek körbejárták a sátrakat, kosárkáikból az otthonról hozott gyümölccsel fizettek a megtetszett vásárfiáért.
Az óvó nénik a csornai hagyományoknak megfelelően, kékfestő szoknyába öltözve, népdaléneklésükkel tették hangulatosabbá a napot. A gyermekek megismerkedtek a népi hangszerekkel, köztük a citerával, mely a Rábaköz egyik nevezetes hangszere. A vásár táncházzal zárult, mind ahogy az elődök idejében.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 06.

Kapcsolódó hírek

  • Környezethez méltó kőburkolat a Csornai Jézus Szíve-templomban

    Az 1938-ban épült Csornai Jézus Szíve-templom tavaly lerakott járólapja a közeljövőben biztos, hogy nem szorul cserére – mondta Varga Balázs városplébános –, mert rendkívül időtálló mészkővel burkolták le a több mint 600 négyzetméternyi területet.

További hírek