Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kinek a térfelén pattog a labda? - A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub eredményeiről

A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub elégedett a legutóbbi bajnokságban való szereplésével. Egy esetleges első helyezést figyelembe véve sem tervezik a magasabb osztályba való átigazolást. A sportág művelői jellemzően a negyven és hatvan év közötti korosztályból kerülnek ki.

A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub második helyezést ért el a kilenc csapat részvételével megrendezett 2016/2017-es őszi-tavaszi bajnokságon, melyen csupán Nagycenk bizonyult jobbnak a beledieknél. A Sopronból több játékost igazolt győztes csapat az utóbbi időben nagyon megerősödött, ezért velük szemben nem érezték annyira megsemmisítőnek a vereséget.
Dr. Gál László szerint az asztalitenisszel olyan sportbarátok kötelezték el magukat, akik már fiatal korukban beleszerettek a játékba. Az utánpótlással komoly gondjaik vannak, mely alól megyei szinten talán csak Sopron és Győr a kivételt. A beledi klub elnöke kortól függetlenül mindenkit arra biztat, próbálja ki ezt a sportágat, mert bármikor el lehet kezdeni. A megszállottak a nyári melegben is edzettek keddenként este hat órától.
– Nagyon szeretjük ezt a sportágat, ezért nem akartunk nyári szünetet tartani – tette hozzá. A tíz csapattal indult idei bajnokság is jól kezdődik, mert az első mérkőzésen 16:2-es győzelmet arattak a Győri Elektromos csapata felett. A játékosállomány nem változott, maradt a régi gárda. A húzóemberek továbbra is Horváth Imre és Hullámos Zsolt, de az elnök megemlítette Németh Elemér nevét is, aki a maga 67 évével országos korosztályos bajnokságokon vesz részt.
Dr. Gál László megjegyezte: csapattársainak tudása tapasztalatukon múlik és kitartó gyakorlásuknak köszönhető. – Remélem, hasonló sikereket érünk el, mint az elmúlt években, és az első három helyezés valamelyikében szeretnénk végezni.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.