Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kinek a térfelén pattog a labda? - A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub eredményeiről

A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub elégedett a legutóbbi bajnokságban való szereplésével. Egy esetleges első helyezést figyelembe véve sem tervezik a magasabb osztályba való átigazolást. A sportág művelői jellemzően a negyven és hatvan év közötti korosztályból kerülnek ki.

A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub második helyezést ért el a kilenc csapat részvételével megrendezett 2016/2017-es őszi-tavaszi bajnokságon, melyen csupán Nagycenk bizonyult jobbnak a beledieknél. A Sopronból több játékost igazolt győztes csapat az utóbbi időben nagyon megerősödött, ezért velük szemben nem érezték annyira megsemmisítőnek a vereséget.
Dr. Gál László szerint az asztalitenisszel olyan sportbarátok kötelezték el magukat, akik már fiatal korukban beleszerettek a játékba. Az utánpótlással komoly gondjaik vannak, mely alól megyei szinten talán csak Sopron és Győr a kivételt. A beledi klub elnöke kortól függetlenül mindenkit arra biztat, próbálja ki ezt a sportágat, mert bármikor el lehet kezdeni. A megszállottak a nyári melegben is edzettek keddenként este hat órától.
– Nagyon szeretjük ezt a sportágat, ezért nem akartunk nyári szünetet tartani – tette hozzá. A tíz csapattal indult idei bajnokság is jól kezdődik, mert az első mérkőzésen 16:2-es győzelmet arattak a Győri Elektromos csapata felett. A játékosállomány nem változott, maradt a régi gárda. A húzóemberek továbbra is Horváth Imre és Hullámos Zsolt, de az elnök megemlítette Németh Elemér nevét is, aki a maga 67 évével országos korosztályos bajnokságokon vesz részt.
Dr. Gál László megjegyezte: csapattársainak tudása tapasztalatukon múlik és kitartó gyakorlásuknak köszönhető. – Remélem, hasonló sikereket érünk el, mint az elmúlt években, és az első három helyezés valamelyikében szeretnénk végezni.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • „Csorna és a Premontrei Rend elválaszthatatlanok”

  Miről ismerszik meg leginkább a csornai lét, az itt élők identitása? A válaszok közt biztosan előkelő helyen szerepelnek Szent Norbert követői, a 900 éves fennállásukat ünneplő premontreiek.

 • Folytatódik a rábatamási óvoda korszerűsítése

  A rábatamási óvodában szeretetteljes légkört alakítottak ki a gyerekeknek, ugyanakkor komoly nevelőmunkát végeznek a kicsik érdekében.

 • Van mivel büszkélkednie a beledi iskolának

  A diákoknak sikerélmény, a felkészítő pedagógusnak pedig nagy öröm és egyben visszaigazolás a tanulók eredményes szereplése a tanulmányi versenyeken.

 • Hódvárak Belednél

  A hód nem válogat, még az elhagyott horgászbotot is beépíti várába orsóstól, mindenestől. Az őket lefülelő halőr reggel hat óra után szembesült a látvánnyal, de az emlős sem rest, elrejtőzik a víz alatt, hogy aztán tíz méter távolságban újból a felszínre ússzon.

 • Körzeti tűzoltóverseny a farádi pályán

  A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Farád Község Önkormányzata és Farád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének közös szervezésében került megrendezésre a 2018.