Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kimagasló pedagógiai munkát végzett Éliásné Simon Judit

Az osztályfőnökre inkább koordináló, figyelő szerep jut a nyolc év során, a szakmai tudást kollégái adták át a diákoknak - nyilatkozott a tanár -, így sokuk munkáját dicséri a kiváló eredmény. - Nem mindenkinek adatik olyan szerencse ezen a pályán, hogy elsős tanító nénijük lehet a gyerekeknek, és mint nyolcadikas osztályfőnök bocsátja el őket - mondta Éliásné Simon Judit. Ebből következik, hogy sokat számít a hosszú együttlét, valamint a pedagógus munkáját segítő szülői háttér. Az osztályfőnök képletesen akkor is legyen együtt tanulóival, ha fizikailag nem tud jelen lenni, a másik fontos szempont pedig a bizalom - említette a nyilatkozó. A huszonöt diákot útjára engedő tanár nehéz napokat él meg, amikor elérkezik a ballagás, de előre is kell néznie, mert várja őt az új osztály. Éliásné Simon Judit egyszeri és megismételhetetlen ajándéknak tekinti, hogy nyolc esztendőn át egyengethette a nebulók útját, ezért meghatódottan állapította meg: ilyen többet biztos nem lesz.
A tanár után a “C”-s osztály diákjai álltak kameránk elé, hogy beszéljenek a Széchenyiben töltött általános iskolai évekről.
Domonkos Lilla abból a gondolatmenetből indult ki, hogy ahány tanuló, annyiféle beállítottságú és érdeklődésű fiatal, de a Széchenyiben mindeki megtalálta az őt érdeklő szakköröket. A lány felsorolt néhányat a színes kínálatból: népdalkör, tűzzománc foglalkozás, informatika. Emlékezetesek maradnak számára a kirándulások, s már ennyi idősen is belátja, hogy egész életén át fogják kísérni a közös élmények. Molnár Petra arról beszélt, hogy az osztálytársak egy része már óvodáskoruk óta ismerték egymást, így az iskola kapuját átlépő diákoknak nem kellett mindent előröl építeni; de persze a baráti kapcsolatok azóta bővültek. A végzős diák a 8/C-be járó társait barátságos és összetartó fiataloknak ismerte meg, olyanoknak, akik támogatják egymás döntéseit. Hencz Júlia szerint volt osztályfőnökük kedves, jószívű, de határozott ember, aki mindig a helyes irányba terelte őket, s probléma esetén bátran  fordulhattak hozzá. Selyem Zsolt szintén sok szép emléket őriz magában: az osztálykirándulásokat, az ünnepségeket, az erdei iskolában szerzett élményeket, a néptánciskolai fesztiválok hangulatát.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.