Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kicsik és nagyok szórakozhatnak a beledi programokon

Zajlik az élet a beledi művelődési központ házatáján. A gyerekprogramokat általában úgy szervezik, hogy a szülők nyugodtan otthagyhatják csemetéiket a rendezvények helyszínein, mert a felügyeletükről is gondoskodnak.

– Tavaly nagyon tetszett a gyerekeknek a 3D-s mozi, ezért úgy gondoltuk, idén is megszervezzük – foglalta össze a közelmúlt eseményeit Horváth-Stipkovits Vivien. A művelődésszervező arról mesélt, hogy három csoportra osztották a gyerekeket, és alkalmanként tizenhatan nézhették meg közkedvelt Minyonok mesefilm 3. részét. – A szülőknek is szervezünk mozidélutánt, amikor a gyerekek a játszóházban töltik idejüket. Beledben megtartották a negyedik asszonyfarsangot, ami egybehangzó vélemények szerint az eddigi legjobb volt. A felvidéki Mulatós Sanci volt a sztárvendég, akiért oda-vissza rajongtak a helyiek: miközben körbeállták az asszonyok, teljes átéléssel énekelték a dalait. A jelmezverseny is jól sikerült, mindenki kiélhette kreatív ötleteit. Idén először rendeztek táncversenyt, ami éjjelig tartó mulatsággal folytatódott.
Horváth-Stipkovits Vivien szerint a zenés-táncos programoknak is kialakult a kedvenc közönsége, s van aki nem hagyna ki egyetlen alkalmat sem. Még a nyugdíjasklubból is többen eljöttek, képviselve az idősebb korosztályt.
A farsangi zsibongóba az óvodásokat és az első osztályosokat várták. A Répa, retek, mogyoró együttes interaktív programmal szórakoztatta a gyerekeket. A retropartyra szintén a táncos lábú beledieket várták, a jelmezben érkezőket pedig meglepetés ajándékkal jutalmazták.
Idén a hetedikes beledi általános iskolások készülnek ünnepi műsorral a március 15-i rendezvényre. Az ünneplők katonai díszkísérettel vonulnak majd az emlékműhöz. A húsvéti játszóházat március 24-ére tervezik, április 2-án pedig nyuszifutást és hagyományos locsolkodást tartanak. Idén kerül sorra a 11. nyugdíjas olimpia, mely az egyik legnépszerűbb program az idősek körében.
Jó hír, hogy újabb tagok csatlakoztak az Ezüstfenyő Nyugdíjasklubhoz. A Hímzőkör hétfőn, az Ügyes kezek szakkör tagjai pedig csütörtökön tartják foglalkozásaikat. Mindegyik csoportba várják a jelentkezőket. Szerdán jógaórára, pénteken pedig gerinctornára látogathatnak a mozogni vágyók.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • „Csorna és a Premontrei Rend elválaszthatatlanok”

  Miről ismerszik meg leginkább a csornai lét, az itt élők identitása? A válaszok közt biztosan előkelő helyen szerepelnek Szent Norbert követői, a 900 éves fennállásukat ünneplő premontreiek.

 • Folytatódik a rábatamási óvoda korszerűsítése

  A rábatamási óvodában szeretetteljes légkört alakítottak ki a gyerekeknek, ugyanakkor komoly nevelőmunkát végeznek a kicsik érdekében.

 • Van mivel büszkélkednie a beledi iskolának

  A diákoknak sikerélmény, a felkészítő pedagógusnak pedig nagy öröm és egyben visszaigazolás a tanulók eredményes szereplése a tanulmányi versenyeken.

 • Hódvárak Belednél

  A hód nem válogat, még az elhagyott horgászbotot is beépíti várába orsóstól, mindenestől. Az őket lefülelő halőr reggel hat óra után szembesült a látvánnyal, de az emlős sem rest, elrejtőzik a víz alatt, hogy aztán tíz méter távolságban újból a felszínre ússzon.

 • Körzeti tűzoltóverseny a farádi pályán

  A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Farád Község Önkormányzata és Farád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének közös szervezésében került megrendezésre a 2018.