Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kicsik és nagyok szórakozhatnak a beledi programokon

Zajlik az élet a beledi művelődési központ házatáján. A gyerekprogramokat általában úgy szervezik, hogy a szülők nyugodtan otthagyhatják csemetéiket a rendezvények helyszínein, mert a felügyeletükről is gondoskodnak.

– Tavaly nagyon tetszett a gyerekeknek a 3D-s mozi, ezért úgy gondoltuk, idén is megszervezzük – foglalta össze a közelmúlt eseményeit Horváth-Stipkovits Vivien. A művelődésszervező arról mesélt, hogy három csoportra osztották a gyerekeket, és alkalmanként tizenhatan nézhették meg közkedvelt Minyonok mesefilm 3. részét. – A szülőknek is szervezünk mozidélutánt, amikor a gyerekek a játszóházban töltik idejüket. Beledben megtartották a negyedik asszonyfarsangot, ami egybehangzó vélemények szerint az eddigi legjobb volt. A felvidéki Mulatós Sanci volt a sztárvendég, akiért oda-vissza rajongtak a helyiek: miközben körbeállták az asszonyok, teljes átéléssel énekelték a dalait. A jelmezverseny is jól sikerült, mindenki kiélhette kreatív ötleteit. Idén először rendeztek táncversenyt, ami éjjelig tartó mulatsággal folytatódott.
Horváth-Stipkovits Vivien szerint a zenés-táncos programoknak is kialakult a kedvenc közönsége, s van aki nem hagyna ki egyetlen alkalmat sem. Még a nyugdíjasklubból is többen eljöttek, képviselve az idősebb korosztályt.
A farsangi zsibongóba az óvodásokat és az első osztályosokat várták. A Répa, retek, mogyoró együttes interaktív programmal szórakoztatta a gyerekeket. A retropartyra szintén a táncos lábú beledieket várták, a jelmezben érkezőket pedig meglepetés ajándékkal jutalmazták.
Idén a hetedikes beledi általános iskolások készülnek ünnepi műsorral a március 15-i rendezvényre. Az ünneplők katonai díszkísérettel vonulnak majd az emlékműhöz. A húsvéti játszóházat március 24-ére tervezik, április 2-án pedig nyuszifutást és hagyományos locsolkodást tartanak. Idén kerül sorra a 11. nyugdíjas olimpia, mely az egyik legnépszerűbb program az idősek körében.
Jó hír, hogy újabb tagok csatlakoztak az Ezüstfenyő Nyugdíjasklubhoz. A Hímzőkör hétfőn, az Ügyes kezek szakkör tagjai pedig csütörtökön tartják foglalkozásaikat. Mindegyik csoportba várják a jelentkezőket. Szerdán jógaórára, pénteken pedig gerinctornára látogathatnak a mozogni vágyók.

Beküldés dátuma: 2018. 03. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.