Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiállításon mutatták be a gyerekek műveit

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával jött létre az a foglalkozássorozat, amelyen keramikus dolgozott a gyerekekkel Beleden. A nyári tábor résztvevőinek lehetőségük nyílt arra, hogy szakember vezetésével próbálják ki a fazekasság kézműves technikáit. A programot lebonyolító Budai Viktória úgy tapasztalta, hogy a diákok a gyurmát gyakrabban használják az iskolában, ezért az agyagot kevésbé ismerték. A gyerekeknek rá kell jönniük arra, hogy utóbbi anyag a sok használat miatt könnyebben kiszárad. A szünidejüket töltő diákok a műhelylátogatással egybekötött foglalkozáson megnézhették a népi mesterséghez szükséges eszközöket, az égetéshez és a díszítéshez szükséges szerszámokat. Ugyancsak igénybe vették a kézügyességüket a hurkatechnikával előállított tárgyak. Az állatfigurás plasztikák és a malacpersely készítése elnyerte a táborlakók tetszését.
A beledi foglalkozások résztvevői megtanulták az agyaggal való bánásmódot, és megismerkedtek az eleink által használt konyhaeszközökkel is. Budai Viktória szerint aki végigcsinálta az egyhetes turnust, annak valamilyen szinten fejlődött a finommotorikus mozgása és  képzelőere. A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztusban megismétlődik a tábor, ősztől pedig szakkörre várják a felnőtteket is.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.