Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kiállításon mutatták be a gyerekek műveit

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával jött létre az a foglalkozássorozat, amelyen keramikus dolgozott a gyerekekkel Beleden. A nyári tábor résztvevőinek lehetőségük nyílt arra, hogy szakember vezetésével próbálják ki a fazekasság kézműves technikáit. A programot lebonyolító Budai Viktória úgy tapasztalta, hogy a diákok a gyurmát gyakrabban használják az iskolában, ezért az agyagot kevésbé ismerték. A gyerekeknek rá kell jönniük arra, hogy utóbbi anyag a sok használat miatt könnyebben kiszárad. A szünidejüket töltő diákok a műhelylátogatással egybekötött foglalkozáson megnézhették a népi mesterséghez szükséges eszközöket, az égetéshez és a díszítéshez szükséges szerszámokat. Ugyancsak igénybe vették a kézügyességüket a hurkatechnikával előállított tárgyak. Az állatfigurás plasztikák és a malacpersely készítése elnyerte a táborlakók tetszését.
A beledi foglalkozások résztvevői megtanulták az agyaggal való bánásmódot, és megismerkedtek az eleink által használt konyhaeszközökkel is. Budai Viktória szerint aki végigcsinálta az egyhetes turnust, annak valamilyen szinten fejlődött a finommotorikus mozgása és  képzelőere. A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztusban megismétlődik a tábor, ősztől pedig szakkörre várják a felnőtteket is.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 20.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek