Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ki ne akarna egy jól működő intézmény vezetője lenni?

A szombathelyi főiskola matematika-könyvtár szakán végzett Kónya Tamásné Varga Ibolya huszonhat éve kezdte a pedagógus pályát. Diplomájának megszerzése után a marcaltői iskolában kezdett dolgozni. – Tizenhárom évig vezettem az intézményt, és az általános iskola valamint óvoda mellett kollégáimmal létrehoztuk a művészeti alapiskolát is – mondta a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Napköziotthonos Óvoda főigazgatója, aki hozzátette: a csornai intézmény szinte ugyanolyan felépítésű, mint amilyet Marcaltőn irányított. Mivel a pápai kistérséghez tartozó településen kis egységekből állt a komplex létesítmény, mindegyiket egy személyben igazgatta. A csornai oktatási intézmény élére kinevezett pedagógus szerint ennek nagy előnye volt, hogy jól ismerte a részfunkciókat is, ami viszont megnövelte a feladatokat. A 2011 novemberétől kinevezett új vezető az első időszakban  kollégái türelmét kérte, mert tájékozódnia kell a körülményekről. – Elmondtam a többieknek is, hogy nem akarok gyökeres változtatásokat, hiszen  jól működő intézményegységről van szó. Az eddigi eredményeket szeretném  megtartani, és továbbfejleszteni munkatársaimmal együtt, javítani, segíteni az ő tevékenységüket – fogalmazott Kónya Tamásné. Az általa irányított intézmények közül a legnagyobb az általános iskola, amely a kompetencia-mérések alapján is nagyon jó eredményeket mutat, továbbá itt olyan oktatási módszereket alkalmaznak, amelyek mindig a szívügyéhez tartoztak. A főigazgató továbblépési lehetőségnek nevezte a referencia-intézményi cím elérését, melynek előfeltétele, hogy minél több helyen ismerjék az ún.jó gyakorlataikat. A további lépcsőfok, hogy a csornai iskola akár valamelyik felsőoktatási intézmény gyakorlóhelye is lehetne. A széles körben ismert művészeti oktatást egyre többen veszik igénybe, és a riportalany ezt a tendenciát szeretné folytatni. További tehetséggondozó tanszakok indítását nem tervezik, mivel így is szerteágazó a gyerekek által választható képzés.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.