Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ki ne akarna egy jól működő intézmény vezetője lenni?

A szombathelyi főiskola matematika-könyvtár szakán végzett Kónya Tamásné Varga Ibolya huszonhat éve kezdte a pedagógus pályát. Diplomájának megszerzése után a marcaltői iskolában kezdett dolgozni. – Tizenhárom évig vezettem az intézményt, és az általános iskola valamint óvoda mellett kollégáimmal létrehoztuk a művészeti alapiskolát is – mondta a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Napköziotthonos Óvoda főigazgatója, aki hozzátette: a csornai intézmény szinte ugyanolyan felépítésű, mint amilyet Marcaltőn irányított. Mivel a pápai kistérséghez tartozó településen kis egységekből állt a komplex létesítmény, mindegyiket egy személyben igazgatta. A csornai oktatási intézmény élére kinevezett pedagógus szerint ennek nagy előnye volt, hogy jól ismerte a részfunkciókat is, ami viszont megnövelte a feladatokat. A 2011 novemberétől kinevezett új vezető az első időszakban  kollégái türelmét kérte, mert tájékozódnia kell a körülményekről. – Elmondtam a többieknek is, hogy nem akarok gyökeres változtatásokat, hiszen  jól működő intézményegységről van szó. Az eddigi eredményeket szeretném  megtartani, és továbbfejleszteni munkatársaimmal együtt, javítani, segíteni az ő tevékenységüket – fogalmazott Kónya Tamásné. Az általa irányított intézmények közül a legnagyobb az általános iskola, amely a kompetencia-mérések alapján is nagyon jó eredményeket mutat, továbbá itt olyan oktatási módszereket alkalmaznak, amelyek mindig a szívügyéhez tartoztak. A főigazgató továbblépési lehetőségnek nevezte a referencia-intézményi cím elérését, melynek előfeltétele, hogy minél több helyen ismerjék az ún.jó gyakorlataikat. A további lépcsőfok, hogy a csornai iskola akár valamelyik felsőoktatási intézmény gyakorlóhelye is lehetne. A széles körben ismert művészeti oktatást egyre többen veszik igénybe, és a riportalany ezt a tendenciát szeretné folytatni. További tehetséggondozó tanszakok indítását nem tervezik, mivel így is szerteágazó a gyerekek által választható képzés.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.