Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ki lehet tartani egymás mellett jóban, rosszban

A házasság szentségének megerősítésére jelentek meg nemrég a jubiláló párok a csornai Jézus szíve templomban. Varga Balázs plébános szerint a fogadalom megújítása azért fontos, hogy megerősödjenek a hitestársak a kitartásban és a hűségben, másrészt jó példát mutatnak a kívülállók számára. A fiatalok mintát kapnak arra vonatkozóan, hogy a mai világban is meg lehet valósítani az Isten szándéka szerinti házaséletet. A római katolikus plébános a problémát főleg abban látja, hogy a frigyre szövetkezett emberek képtelenek a konfliktusok feloldására, és az elsőre könnyebbnek tűnő utat választják. Az egymástól elforduló párok között gyengébb az odaadás és a szeretet. Az áldozatkészség, elköteleződés, lemondás ma sokaknak túl nagy teher, ezért érdemes az Isten kegyelmére bízni magunkat.

Újra és újra meg kell mutatni, hogy nem elavult dolog a házasság intézménye – fogalmazott az egyház képviselője.
A Varga házaspárnak ötven éve tart a “holtomiglan-holtodiglan”. A kerek évforduló alkalmából hálát adtak a Teremtőnek, amiért ilyen sok szép esztendő alatt megőrizte őket egymásnak. Varga József szerint nem volt könnyű a mögöttük hagyott öt évtized, mert a megpróbáltatásokat is túl kellett vészelniük, de mindig volt annyi erejük, hogy továbblépjenek. Két felnőtt fiukat is keresztény szellemben próbálták felnevelni, és az unokákat is arra biztatják, hogy tartsák meg a hagyományt. A jubiláló férj úgy gondolja, hogy fiatalon nehéz a házasságkötésnél szebbet és jobbat elképzelni, mert nagyon megható pillanat, de a hosszú évek alatt szerzett élményekre is jól emlékszik.
Varga József civil élete mellett mindvégig az embereket szolgálta: negyvenhárom éven át volt egyházközségi képviselő, tizenhat esztendőn át pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportját vezette. A feleség óvodai dajkaként gondozta a gyerekeket és próbált megfelelni a szülőknek. – Szeretettel végeztük a munkát, és amikor a végső szót kimondják, megkapjuk érte a jutalmat – mondta az idős férfi.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.