Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ki lehet tartani egymás mellett jóban, rosszban

A házasság szentségének megerősítésére jelentek meg nemrég a jubiláló párok a csornai Jézus szíve templomban. Varga Balázs plébános szerint a fogadalom megújítása azért fontos, hogy megerősödjenek a hitestársak a kitartásban és a hűségben, másrészt jó példát mutatnak a kívülállók számára. A fiatalok mintát kapnak arra vonatkozóan, hogy a mai világban is meg lehet valósítani az Isten szándéka szerinti házaséletet. A római katolikus plébános a problémát főleg abban látja, hogy a frigyre szövetkezett emberek képtelenek a konfliktusok feloldására, és az elsőre könnyebbnek tűnő utat választják. Az egymástól elforduló párok között gyengébb az odaadás és a szeretet. Az áldozatkészség, elköteleződés, lemondás ma sokaknak túl nagy teher, ezért érdemes az Isten kegyelmére bízni magunkat.

Újra és újra meg kell mutatni, hogy nem elavult dolog a házasság intézménye – fogalmazott az egyház képviselője.
A Varga házaspárnak ötven éve tart a “holtomiglan-holtodiglan”. A kerek évforduló alkalmából hálát adtak a Teremtőnek, amiért ilyen sok szép esztendő alatt megőrizte őket egymásnak. Varga József szerint nem volt könnyű a mögöttük hagyott öt évtized, mert a megpróbáltatásokat is túl kellett vészelniük, de mindig volt annyi erejük, hogy továbblépjenek. Két felnőtt fiukat is keresztény szellemben próbálták felnevelni, és az unokákat is arra biztatják, hogy tartsák meg a hagyományt. A jubiláló férj úgy gondolja, hogy fiatalon nehéz a házasságkötésnél szebbet és jobbat elképzelni, mert nagyon megható pillanat, de a hosszú évek alatt szerzett élményekre is jól emlékszik.
Varga József civil élete mellett mindvégig az embereket szolgálta: negyvenhárom éven át volt egyházközségi képviselő, tizenhat esztendőn át pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportját vezette. A feleség óvodai dajkaként gondozta a gyerekeket és próbált megfelelni a szülőknek. – Szeretettel végeztük a munkát, és amikor a végső szót kimondják, megkapjuk érte a jutalmat – mondta az idős férfi.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.