Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kézilabdatorna a nyári hőségben

Erdős Edit, a CSSE kézilabda szakosztály utánpótlás csapatainak egyik edzője elmondta, hogy szponzorok hiányában pályázatot nyújtottak be az önkormányzathoz. Az edző sajnálja, hogy a megnevezett korcsoportba tartozó tanulóknak nincs lehetősége a rendszeres versenysportra, melyen keresztül felmérhetnék a fejlődésüket, ezért a környékbeli iskolák csapataival közösen szerveznek tornákat. A körmérkőzésekre épített legutóbbi rangadón a csornai, a kapuvári és a bősárkányi csapatok vettek részt. A szervező hangsúlyozta: a testnevelő kollégák és az edzők egyaránt partnerként viszonyulnak a kezdeményezéshez, mert ők is fontosnak tartják, hogy a diákok hasznosan töltsék el a szabadidejüket.
Vági Viktória nyolc éve kézilabdázik, ebből hat esztendőt a CSSE keretein belül játszott. A többnyire irányító posztot betöltő lány elmondta, hogy csapatával még az idén elmennek a veszprémi kézilabdatáborba, ahol naponta megmérkőznek. A csornai Rákóczi-iskola diákja azért kedveli ezt a sportágat, mert sok önbizalmat és kitartást ad neki. Sárvári Patrícia sem most kezdte, mert kerek egy évtizede dobja a labdát. A jobbos átlövő játékos a szünidőben sem sajnálja idejét a kézire, mert mint mondta, még a nagy melegben is lehet élvezni. Horváth Zsófia a szomszéd városból, Kapuvárról érkezett a meccsre. A hetedik osztályt befejező tanuló négy éve foglalkozik a kézilabdával. A balszélső játékos néha beállósként segíti csapatát, melynek tagjaival kiválóan összeszoktak, s még egy momentumot említett, amiért szereti az edzéseket: le tudja vezetni általuk felesleges energiáját. A Görbicz Anitát példaképéül választó Horváth Dorina szintén a Felsőbüki-gimnázium diákja, aki az irányító szerepet tölti be a mérkőzéseken.
A rangadók legvégén Erdős Edit elégedetten állapította meg: sérülésmentesen zajlottak a meccsek, és egyetlen gyerek sem bánta meg, hogy kézilabdázott a nagy melegben. A legjobb játékos díját Horváth Dorina kapuvári diák kapta meg, a kisebbek közül pedig a csornai Horváth Virág. A mérkőzések során a legtechnikásabbnak bizonyult Sárvári Patrícia csornai játékos, valamint Varga Viktória, Bősárkányból érkező tanuló. A legjobb kapusnak járó elismerést Tóth Johanna és Németh Bianka csornai kézilabdások kapták. Folytatva a legek sorrendjét, kiemelkedően eredményes játékot űzött Nagy Réka, valamint Jéger Zsófia bősárkányi diákok.


Beküldés dátuma: 2010. 08. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek